08.02.2023.

08:50

Foto:

Zabava

GORAN BOGDAN VIŠE NE IZGLEDA ISTO: Zbog uloge sam smršao 18 kila!

Popularni glumac je imao samo mesec dana pre početka snimanja ove drame 2019. godine da potpuno promeni svoj fizički izgled.

Film je inspirisan istinitim događajem i opisuje tragediju i ličnu borbu Đorđa Joksimovića, kome su zbog siromaštva oduzeli decu.
- Zbog uloga sam često morao da smršam ili se ugojim. Tako sam zbog Nikole u filmu "Otac" izgubio 18 kilograma za samo mesec dana. Mnogi su mi govorili da time rizikujem zdravlje, jer nije dobro tako naglo mršaviti, ali uspeo sam u tome - kaže Bogdan.

108 kg imao je Goran Bogdan, 90 kg ima sada Goran Bogdan

Da bi skinuo veliki broj kilograma za kratko vreme, morao je da koriguje ishranu i počne da trenira.
- Imao sam vrhunskog trenera, koji mi je pomogao da mi vežbanje ne bude teško. Kad sam uspeo da povežem nekoliko treninga zaredom, svidelo mi se kako se osećam i jedva sam čekao sledeći termin za teretanu. Kad bih iz nekog razloga napravio pauzu od nekoliko dana, bilo mi je naporno da nateram sebe da odem na vežbanje. Ali važno je da sam na kraju uspeo u cilju.

Informer

Goran Bogdan


Goran je morao da se odrekne slatkiša i brze hrane, koju je obožavao.
- Čokolade, sendviče i hamburgere sam morao da odstranim iz ishrane kako sam znao i umeo! Bilo mi je teško, ali za dobru ulogu sam spreman na sve. Gazirana pića sam smanjio na najmanju moguću meru, pio sam uglavnom sokove od ceđenog voća - priča glumac i dodaje da je uspeo samo zato što je bio disciplinovan:
- Nijednom mi se tokom dijete nije desilo da kasno noću jedem pršutu, kao što sam to inače radio. Upale koje sam imao zbog napornih vežbi, ali i odricanje od hrane pomogle su mi da shvatim psihičku bol kroz koju prolazi moj lik.
 

OVO JEDE GORAN BOGDAN:

DORUČAK
Žitarice sa jogurtom

RUČAK
Ćureće belo meso

VEČERA
Jaja i salata od povrća