20.03.2023.

07:15

Foto: printscreen

Zabava

EKSKLUZIVNO! RUSKA ZVEZDA OKSANA AKINŠINA O ULOZI U HIT SERIJI: Zbog Bikovića sam snimila "Južni vetar"

Miloš Biković me je lično pozvao da glumim u seriji "Južni vetar", kaže za Informer glumica Oksana Akinšina.

Ruska zvezda, koja u drugoj sezoni hit trilera glumi agentkinju Larisu, oberučke je prihvatila da radi na srpskom projektu zbog kojeg je i prvi put posetila našu zemlju.

Informer

Oksana Akinšina

- Odmah sam prihvatila Milošev poziv. Zbog snimanja sam morala da dođem u Beograd, a to je ujedno bila i moja prva poseta vašoj zemlji. Radili smo nekoliko dana i sve je proteklo u najboljem redu. Bilo mi je veoma lepo i prijatno. Tri puta sam dolazila u Srbiju kako bih snimila sve scene - kaže Oksana za Informer i dodaje da je na setu bila umorna zbog napornog leta od Moskve do Beograda:

Naporna putovanja

Tri puta sam dolazila u Beograd kako bih snimila sve scene. Na setu sam bila umorna, jer sam letela i po 12 sati

- Najteže mi je bilo da putujem, jer smo imali velikih poteškoća zbog ograničenog broja letova. Leteli smo i po dvanaest sati, i to je bilo strašno iscrpljujuće. Zato smo na setu bili umorni i neispavani.

Ruska glumica je snimila brojne scene i u Sankt Peterburgu, koje nisu bile nimalo jednostavne.

- Snimanje u Rusiji je bilo veoma zahtevno zbog složene organizacije. Nije bilo uobičajene ekipe koja je bila uključena u proces rada kao što je bilo u Srbiji, pošto je ruska ekipa bila angažovana samo za snimanje dela ruskih scena - kaže Oksana.

Informer

Ruska glumica Oksana Akinšina

Akinšina kaže da se u Srbiji odlično provela i da bi rado ponovo glumila u nekom srpskom projektu.

- Rad sa Bikovićem je podjednako prijatan kako u Rusiji, tako i u Srbiji. On je veliki profesionalac. Sa zadovoljstvom bih ponovo radila na nekom srpskom filmu ili seriji, ali za sada ne postoje planovi za tako nešto - kaže Oksana i dodaje da joj je žao što sa kolegama iz "Južnog vetra" nije stigla da ode u kafanu:

Informer

Oksana Akinšina o radu sa Milošem Bikovićem

- Sve mi se dopalo u vašem glavnom gradu. Žao mi je što nisam stigla sa Milošem i Miodragom da odem u kafanu. Sa njima dvojicom sam se videla samo tokom poslednja dva dana snimanja, a onda sam morala da se vratim u Rusiju.

Otežan rad

Ruskim glumcima je, zbog rata u Ukrajini, rad u inostranstvu mnogo teži

Oksana kaže da rat u Ukrajini otežava njihovim glumcima da putuju i rade u inostranstvu.

- Sada je za ruske glumce snimanje u inostranstvu mnogo teže. Nije nemoguće, ali je komplikovanije nama nego nekom glumcu iz bilo koje druge evropske države.
 

Saradnja sa Erikom i
Vilijamom je bila sjajna

Oksana Akinšina kaže da je imala odličnu saradnju sa američkim kolegama Erikom Robertsom i Vilijamom Boldvinom, koji takođe igraju u "Južnom vetru".
- Nekoliko dana smo snimali zajedno u Beogradu. Nije bilo nikakvih problema, niti nerešivih situacija. Sarađivala sam sa njima kao i sa svim ostalim kolegama - kaže Oksana.