Autor: S. Kostić

09.08.2023.

20:00

Foto: profimedia

Zabava

Olivera Katarina se zabavljala sa ovim zgodnim sportistom! Napokon je otkrila razlog njihovog raskida! (FOTO)

Jedna od najvećih srpkih pevačica i diva Olivera Katarina uspešnu muzičku karijeru počela je da gradi početkom šezdesetih godina. 

Vrhunac karijere dostigla je 1967. godine ulogom u filmu "Skupljači perja" u kojem je glumila sa Batom Živojinovićem i Bekimom Fehmiuom.

Važila je za jednu od najzgodnijih i najpoželjnijih pevačica u tadašnjoj Jugoslaviji za kojom su uzdisali mnogi muškarci.

Olivera se u ranoj mladosti zabavljala sa poznatim vaterpolistom Milanom Galetom Muškatirovićem.

Informer

Olivera Katarina u filmu "Skupljači perja"

- Milan Gale Muškatirovic bio je šest godina stariji od mene i vec tada je bio uspešan vaterpolista. Secam se da je dolazio ispred gimnazije, cekao da mi se završe casovi da bi me otpratio do kuce. Bio je veoma plemenit momak i, slobodno mogu reci, veoma zgodan. Naša veza trajala je oko dve godine. Gale nije mogao da se pomiri sa cinjenicom da upisujem Fakultet dramskih umetnosti i da cu se baviti glumom, jer je smatrao da to nije posao sa ženu. Ubrzo smo raskinuli i svako je krenuo svojim putem - ispričala je Olivera jednom prilikom za Informer.

Informer

Milan Gale Muškatirović

Milan Gale Muškatirović bio je poznati vaterpolista koji je igrao na poziciji golmana. Smatra se za jednim od najboljih svetskih vaterpolo golmana tokom šezdesetih godina. Sportsko-rekreativni centar Milan Gale Muškatirović na Dorćolu u Beogradu nosi naziv u njegovu čast.