Autor: Informer.rs/J.L.

09.03.2024.

20:34

Foto: imdb/printscreen

Zabava

Čuveni beogradski šmeker bio u kontaktu sa američkom legendom! Zvao našeg glumca zbog brojeva za klađenje (VIDEO)

Dušan Prelević Prele, jedan od najvišestranijih boema i umetnika na prostorima bišve Jugoslavije imao je zanimljiv razgovor sa čuvenim američkim piscem Čarlsom Bukovskim.

- Šta za mene znači Čarls Bukovski. Ja mogu samo reći da meni uopšte nije žao što je nestao u tim poznim godinama i za razliku od mnogih mislim da je Bukovski živeo sasvim običan život. Takođe mislim da je pisao jednostavno, hoću reći, sjajno - rekao je Prelević jednom prilikom.

Prelević je tom prilikom objasnio i kako je izgledao telefonski poziv između njega i čuvenog Bukovkog.

- Na hipodrom sam došao da bih ispričao jednu autentičnu priču, jednu od telefonskih poziva koju sam ja, u nekim svojim stanjima oko pet ujutru,  zvrckao tog starog momka i mislim da je to bio treći ili četvrti put - kazao je Prele i dodao:

- Kod nas je obično pet izjutra, možete da pretpostavite kako sam se ja osećao, a dokučio sam da je tamo u San Pedru podne i smatrao sam da je sasvim primerno vreme da je čiča ustao. Moram da kažem da se uvek javljala žena koja je već posle drugog puta doviknula: "Hank, Belgrade"! I danas sam mnogo ponosan na ono "Belgrade" - zaključio je Prelević.

Informer

Čuveni razgovor Bukovskog i Preleta je bio dinamičan i posve zanimljiv, a interesatno je što je američka legenda tražila od naše legende da mu sastavi brojeve za tiket, za trke konja. 

- Pitao me je da li sam opet pijan, a ja kažem da jesam - istakao je na početku razgovora telefonskog razgovora Prele.

Tada je Bukovski dodao:

- Bolje idi spavaj.

- Zašto - upitao sam.

- Da bi sutra opet mogao da se napiješ - rekao je Bukovski i dodao:

Na to Prele kaže: 

- Ne znam, dva, pet, osam, devet i lupam 44.

- Pa da li si ti normalan, nema 44 konja na traci?

Razgovor između našeg i američkog velikana, samo je dokaz koliko je naša zemlja uvek bila puna kulture i uspeha i nadaleko smo bili poznati u svetu. To se nije promenilo ni raspadom Jugoslavije i Beograd je ostao stecište kulture, boema, muzike, pesme, ali i nauke koju su često hvalili svetski velikani.