Autor: S. Kostić

25.05.2024.

08:03

Foto: shutterstock/Informer/ata images

Zabava

"Možda bih pobegla od glume glavom bez obzira!" Dubravka Mijatović o prvom susretu sa Milenom Dravić

Glumci često kažu da, pored prvog poljupca, najviše pamte prvu ulogu.

Dubravka Mijatović imala je sreću da joj rad na prvom filmu u karijeri ostane u najlepšem sećanju, i to zahvaljujući legendarnoj Mileni Dravić.

Dubravka je zajedno sa Brankom Katić i Anom Simić igrala filmsku ćerku Milene Dravić u romantičnoj komediji "Nije lako s muškarcima" i kaže da se slavna glumica prema njima na snimanju ponašala kao prava majka.

Informer

Scena iz filma "Nije lako sa muškarcima"

- Imala sam 17 godina kada sam dobila tu ulogu. Igrala sam ćerku Milene Dravić, a sestre su mi bile Branka Katić i Ana Simić. Milena je bila jednostavna i plemenita žena i uz nju sam lako prevazišla tremu i strah. Postavila se prema nama kao da nam je prava majka. Posebno nam je naglasila da joj se ne obraćamo sa "Vi" i kupila nam je Bajaginu ploču "Pozitivna geografija" - priča Dubravka i nastavlja:

Informer

Dubravka Mijatović

- Nikad više nisam srela glumicu kao što je ona. Sreća je što sam je srela na početku jer da sam radila s nekim drugim, možda bih pobegla od glume glavom bez obzira. Tada sam shvatila da su veliki glumci i privatno normalniji, prirodniji i skromniji. Najviše filozofiranja i mlataranja rukama videla sam kod prosečnih i nekvalitetnih.

Milena Dravić preminula je 14. oktobra 2018. godine, a sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.