Autor: S. Kostić

30.05.2024.

20:17

Foto: Foto: Printscreen/YouTube

Zabava

"Tražio je šestocifreni honorar, producenti su poludeli!" Otkriveno koliki novac je Pavle Vuisić zahtevao za snimanje "Kamiondžija"

Serija "Kamiondžije" (1972) postigla je veliki uspeh i stekla veliku popularnost kada se pojavila.

Paja kojeg je glumio Pavle Vuisić i Jare kojeg je igrao Miodrag Petrović Čkalja postali su omiljeni dvojac kod publike širom bivše Jugoslavije.

Kada je Televizija Beograd desetak godina nakon premijere prve sezone odlučila da snimi nastavak kultne serije pod nazivom "Kamiondžije opet voze" Pavle nije hteo ni da čuje za to.

Informer

Pavle Vuisić

Postavio je strahovit uslov produkciji i to ne samo za sebe već i za kolegu.

- U prvom momentu nije bilo šanse da zajedno sa Čkaljom ponovo stane ispred kamere. Ubeđivali su ga godinu dana. Na kraju je presudio honorar. U tom trenutku smo počeli da gradimo neko imanje. Premerio je plac i izračunao da će ograda koštati 110.000 dinara, tražio je taj iznos za honorar. Producenti su poludeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce tada iznosio 12.000 dinara i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su pronašli način da naprave video-kasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac - ispričala je jednom prilikom Pavlova supruga Mirjana.

Informer

Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja

Ona je dodala da je njen suprug bio kavaljer pa nije dozvolio da njegov kolega radi za mali honorar i onda je producentima postavio još jedan uslov.

- Zatražio je da i Čkalji podignu honorar bar na 50 hiljada dinara. Pristali su i na to i tako je snimljen nastavak "Kamiondžija".