Autor: S. Kostić

31.05.2024.

08:58

Foto: Jugoslovenska kinoteka

Zabava

Glogovca je uloga u "Nebeskoj udici" proslavila, a igrao je bez para: Razlog zbog kojeg je pristao da glumi za džabe istopiće i najtvrđa srca

Nebojša Glogovac je pristao da za džabe glumi u filmu "Nebeska udica".

Rediteljski prvenac Ljubiše Samardžića sniman je neposredno po završetku NATO bombardovanja juna 1999. godine, a zbog loše ekonomske situacije cela ekipa je morala da se pomiri sa tim da možda neće dobiti ni dinara. 

Informer

Nebojša Glogovac u filmu "Nebeska udica"

Međutim, želja glumaca da na veliko platno dočaraju pobednički duh naroda, koji je preživeo strahote tokom 78 dana granatiranja tadašnje Jugoslavije, bila je jača od para.

Tako su svi uključujući i Nebojšu Glogovca bez razmišljanja prihvatili posao za koji nisu znali da li će ikada biti plaćeni. 

Informer

Ljubiša Samardžić, reditelj filma "Nebeska udica"

- Morali smo da se prilagodimo situaciji. Novac su glumci dobili tek nakon premijere. Morali su da budu strpljivi. Imali smo i saradnju i koprodukciju sa inostranstvom, pa je cela ekipa na kraju dobila ono što je zaslužila - izjavio je jednom prilikom Samardžić i dodao da je jedini novac tada dalo Ministarstvo kulture:

- Oni su nam odobrili novac za gorivo, ali ga nije bilo na pumpi. Dovijali smo se na razne načine i kupovali smo ga na crno i zbog toga smo probijali budžet. Najvažnje nam je bilo da radimo.