Autor: S. Kostić

26.06.2024.

11:21

Foto: ATAIMAGES

Zabava

"Ceo život sam posvetio deci, a doživeo sam da me napadnu": Rašu Popova opljačkali maloletnici i pred kraj života mu naneli tešku traumu

Radivoj Raša Popov bio je srpski književnik, glumac i dugogodišnji televizijski novinar i zvezda dečije televizijske emisije "Fazoni i fore".

Autor je više desetina knjiga za decu i odrasle.

Rođen je na današnji dan 1933. godine, a da je živ napunio bi 91 godinu.

Pre deset godina u svojoj 81. godini života doživeo je veliku neprijatnost kada su ga napala dvojica maloletnika koji su mu oteli novac, a onda pokušali i da provale u njegov stan. 

Informer

 

Maloletnici su Popova sačekali ispred ulaza u zgradu na Paliluli i zahtevali od njega da im da novac.

On im je dao metalni novac. Potom su ga pratili i kada je ušao u zgradu, ponovo su tražili pare. Bili su navalentni i ko zna šta bi se dogodilo da nije naišao komšija, koji je sa Popovom ušao u lift. Međutim, razbojnici su peške došli do sprata na kojem književnik živi i tu su ga maltretirali. On je uspeo da se izvuče i uđe u stan. Maloletnici su počeli da zvone na njegova vrata i lupaju zahtevajući još novca. Neko od komšija je to video i pozvao policiju - rekao je tada za medije izvor blizak istrazi. 

Raša je nekoliko dana posle nemilog događaja dao izjavu za medije u kojoj je rekao da je u šoku zbog svega što mu se dogodilo i da je to najmanje očekivao od dece.

- Posle napada se loše osećam, jer sam ceo život posvetio pisanju deci, ali eto doživeo sam i to da me oni na sopstvenom pragu napadnu. Oni su me pratili kao vučjaci zeca, ali na svu sreću sve se dobro završilo - ispričao je tada književnik.

Informer

 

Nepune dve godine posle napada, jedan od dečaka je proglašen za jednog od njaboljih u razredu koji pohađa. Raša je u izjavi koju je dao povodom toga za medije pokazao da je velikog srca i pomirljivog tona.

- To je bilo traumatično iskustvo za mene i nekoliko meseci posle toga sam imao traume... Možda ih još uvek imam. Što se tiče dečaka koji je proglašen za jednog od najboljih u razredu, tako bi trebalo da bude. Nadam se da će postati dobar čovek. Znate, tog dana kada su pokušali da upadnu u moj stan video sam da su to bila vrlo inteligentna deca, ali opet kažem, ne želim da se sećam više tog događaja - ispričao je Popov i dodao:

- Nedavno sam pročitao jednu knjigu iz koje sam saznao nešto veoma važno. U toj knjizi koju je napisala Melanija Klajn, kaže se da kad jednom imaš konflikt sa nekim, njegova duša ulazi u vašu.

Raša Popov je preminuo 19. aprila 2017. godine u svojoj 83. godini života. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.