26.06.2024.

14:15

Foto: ATAIMAGES/ap/privatna arhiva

Zabava

"Đuričko je težak kompleksaš!" Tviteraši osuli paljbu po glumcu zbog izjave o muzici: "I Nirvana i Silvana bi pošizeli da znaju da ih slušaju isti ljudi" (VIDEO)

Glumac Nikola Đuričko na meti je kritika, nakon što je izneo svoj stav o muzici, što su mnogi na mrežama protumačili kao prozivku.

- Znaš, ti ne bi pričao s čovekom koji sluša narodnjake, niti bi on pričao s tobom. Kao, izvini druže, mi nemamo šta da razgovaramo jedan s drugim. U današnje vreme se to doživljava kao neki radikalan stav, i ja se slažem, možda i jeste. Ali nama je muzika bila odrednica, šta slušaš, to znači da otprilike to čitaš, onda te filmove gledaš… Pripadaš nekoj pop kulturi i upadaš u neku grupu svoju. Danas klinci izgovaraju ono "od Silvane do Nirvane“ i mislim da bi i Silvana i Nirvana pošizeli da znaju da su na istoj listi… Ali dobro, prosto to nije možda više toliko važno mladima - rekao je Đuričko gostujući na jednoj televiziji.

Insert Đuričkovog gostovanja se poajvio na društvenim mrežama i izazvao lavinu negativnih komentara na njegov račun.

"Kada odrasteš i napuniš više od 30 godina, a i dalje deliš ljude na osnovu muzike koju slušaju samo pokazuješ površnost i kompleks. Strašno je pomisliti da neko ko sluša narodnjake ne može voditi intelektualne razgovore. Šok i neverica", "Reci da imaš komplekse, bez da ne kažeš da imaš komplekse", "Nekada na televiziju nisi mogao da dođeš sa gnezdom na glavi i u majici kao da si pošao da bereš maline, neuredne brade i brkova", samo su neki od komentara na društvenoj mreži Iks.