Autor: S. Kostić

04.07.2024.

12:53

Foto: Printscreen/Youtube

Zabava

Od Cane Fontane do rijaliti zvezde! Teška sudbina Žiže Stojanović: Živi u domu, sahranila ćerku, išla ulicom gola i bosa

Svi vole Canu Fontanu iz "Srećnih ljudi", ali malo je onih koji znaju da se iza najpoznatije televizijske kelnerice "krije" Žiža Stojanović, koju mlađa publika zapravo pamti kao učesnicu "Zadruge 1".

Njen boravak u rijalitiju obeležilo je pokazivanje golih grudi na "Zadrugoviziji", poljubac u usta sa Filipom Đukićem i svađanje sa Miljanom Kulić.

Ipak, publika najčešće prepričava Žižin vickast odgovor na provokaciju Marka Janjuševića Janjuša.

- Žiža, imate li operisan kuk? - upitao je bivši sportista glumicu, koja kao iz topa odgovorila: 
- Ne, ali sam operisala pi*ku. Znaš kako je sad lepa!

Informer

 

Žiža je Canu Fontanu igrala od 1993. do 1996. godine, a ovu legendarnu glumicu i danas poistovećuju samo sa tom ulogom. Zaboravljaju da je njen glumački opus mnogo bogatiji! Iza sebe ima 120 predstava, uloge u serijama "Diplomci", "Salaš u Malom Ritu", "Otpisani", "Bolji život", "Porodično blago", "Ljubav, navika, panika", "Vratiće se rode", kao i u filmovima "Povratak otpisanih", "Balkan ekspres 2" i "Tesna koža 3".

Informer

Žiža u seriji "Srećni ljudi"

Žiža Stojanović zbog starosti više ne živi u svom stanu na Dorćolu već u staračkom domu u Zemunu gde se o njoj brine stručno osoblje. 

Poznata glumica iza sebe ima tešku životnu priču. Njena ćerka Sonja preminula je nakon borbe sa teškom bolešću.

- To je moja sudbina i moja bol. To je moralo tako biti. Imam dvoje unučadi, unuka Uroša, koji je dirigent u Nemačkoj, i Anu, koja je završila farmaciju. To su moja najveća blaga - ispričala je Žiža jednom prilikom za medije s očima punim suza.

Informer

Žiža Stojanović iz devojačkih dana

Život je nikada nije mazio. Pamti rat, glad, strepnju da li će preživeti sutra. Ali ljubav prema glumi ju je terala napred.

- Bosa sam odlazila u Kulturno umetničko društvo "Abrašević" jer je bio rat. Nisam se plašila nedaća. Bila sam mlada, pa nisam imala strahove. Kada sam ušla na audiciju, profesor me je tada pitao da li dobro pevam. Rekla sam mu da znam da pevam. Odigrala sam „Koštanu” i za nju dobila četiri hiljade dinara. Tada sam kupila nove cipele. Ceo Beograd je apludirao što više ne idem bosa - pričala je glumica.