Autor: S. Kostić

11.07.2024.

13:18

Foto: Informer

Zabava

Vojin Ćetković odbio ulogu u kultnoj seriji: Rola proslavila njegovog kolegu, a ovo je razlog zbog kojeg je odustao

Već sada legendarni glumački sastav koji su činili Vesna Trivalić kao Katarina Anđelić Cakana, Milan Gutović kao Dragoslav Jakovljević (Katarinin muž), Bogdan Diklić kao Svetislav Bata Anđelić (Katarinin brat), Nikola Đuričko kao Vojkan Jakovljević (sin Dragoslava i Katarine), Bojana Maljević kao Ana Anđelić (Batina ćerka) i Sofija Jović kao Milica Jakovljević (Vojkanova rođena sestra) godinama su zasmejavali televizijsku publiku.

Malo ko zna da je umesto Đurička ulogu Vojkana trebalo da glumi zapravo Vojin Ćetković.

Njemu je ponuđena, a on je odbio. Međutim, Ćetković, koji je tada bio na početku svoje karijere, smatrao je da nema dovoljno iskustva za tu ulogu, pa je odbio ponudu.

Informer

Nikola Đuričko u seriji "Otvorena vrata"

Vojin Ćetković prvu značajnu televizijsku ulogu ostvario je 1993. godine u filmu "Raj" Petra Zeca. Nastavio je sa radom u televizijskim projektima, pa je tako 1995. godine dobio ulogu Dimitrija u TV filmu "Simpatija i antipatija" Zdravka Šotre, piše portal Srbija danas.

Informer

Vojin Ćetković

Njegova karijera je uzela zamah 1996. godine kada je postao član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dobijajući uloge u prestižnim predstavama kao što su "Bure baruta", "U potpalublju" i "Audiencija". Međutim, pravu popularnost stekao je ulogom Gorana Branda Gagića u seriji "Porodično blago" 1998. godine, koja mu je donela široko priznanje i dve nagrade "TV Novosti" za Glumački par godine zajedno sa Minom Lazarević, 1999. i 2002. godine. Ovi rani uspesi postavili su temelje za njegovu dalju uspešnu karijeru.