18.07.2024.

11:22

Foto: Miloš Rafailović

Zabava

Puklo prijateljstvo Radoša i Laze posle 50 godina: "Sve je postalo pohlepa i bahatost!" Evo šta je za Informer Ristovski poručio kolegi

Autor čuvene serije "Selo gori, a baba se češlja" objavio je na Instagramu esej "Opelo za jednu mladost", o svom klasiću sa Fakulteta dramskih umetnosti koji prenosimo u celosti.

"On iz Ravnog Sela, ja iz moje Medveđe. Hodamo i jedemo šta se našlo. On grize jabuku, ja parče kifle, pa razmenjujemo kao braća. Sve to pre pola veka, na beogradskom asfaltu ispred Skupštine. ... Nas dvojica, čisti, mladi, i visoki kao jablanovi, studenti glume i najbolji drugovi. Noć, dan bez prestanka, uvek i svuda zajedno. Vreme oskudnosti i siromaštva, ali i idilična priča o večnom zavetu, o drugarstvu, časti i poštenju", napisao je Radoš pa nastavio:

"Pedeset godina kasnije sve je otišlo u prah i pepeo, u pohlepu i gramzivost, u bahatost i otklon od svake normalnosti... To više nije čovek koga sam poznavao, čijim uspesima sam se radovao, sa kojim sam delio snove i prelepu mladost... Gde je nestao moj najbolji drug koji bi danas da nikome ne da ni zalogaj čak ni meni? Koji bi sve za sebe? Bože Svevišnji, ako nam uzimaš snagu, sačuvaj nam dušu, obraz i čast", napisao je Radoš pored fotografije na kojoj se nalazi sa svojim kolegom.

Ovim povodom pozvali smo Lazara Ristovskog i pitali ga da nam prokomentariše Radoševe reči, a on nam je kratko odgovorio: 

- Ne bih želeo to da komentarišem. Hvala vam - rekao je Ristovski za Informer.