Autor: S. Kostić

25.07.2024.

08:29

Foto: Foto: Miloš Rafailović/zoran sinko

Zabava

"Arkan me je spakovao u džip i odvezao"! Branislav Lečić otkrio zbog čega je Ražnatović bio opsednut njime: "Vodili smo mafijaški razgovor, znao je da nisam plašljiv"

Devedesetih je bio u vrhu popularnosti i važio za jednog od najpoželjnijih glumaca kojeg su svi režiseri hteli u svojim projektima, a lepši pol je ludeo za njim.

Vreme, kada je film "Bulevar revolucije" počeo da se prikazuje u bioskopima bilo je veoma turbulentno za Srbiju zbog ratova i sankcija.

Branislav je jednom prilikom za Informer ispričao kakva je bila reakcija publike.

Informer

 

Posle tog filma mnogi kriminalci su hteli da me upoznaju. To je bilo čudo jedno. Ta tema je bila takva da je moj lik imao svoju devojčicu  koju je voleo, negovao i čuvao, a bavio se nezakonitim stvarima. To je bio period baš pred sankcije i čitav niz stvari koje su nam se dešavale bio je podloga za kriminalnu aktivnost i brzo sticanje para - rekao Branislav Lečić.

Ulogom u tom filmu privukao je i pažnju Željka Ražnatovića Arkana, a opisao nam je kako je došlo do njihovog susreta.

Informer

 

- Godinu dana je pokušavao da se sastane sa mnom kako bismo porazgovarali. Jednog dana me je pozvao u svoj džip, spakovao i odvezao na razgovor. Taj sastanak je bio sa mnogo poštovanja i međusobnog uvažavanja. Imao je njuh. Znao je da prepozna. On je znao da sam čovek koji se ne kurči i nije plašljiv. Razgovor je bio pravi mafijaški zato što je imao pauze i promišljanja. Merili smo se, ali ne u lošem smislu nego u dobrom. Želeo je da snimi film o sebi i da ga ja igram. Rekao sam mu da je to sjajna ideja i da je njegov život stvoren za film. Jedino što sam tražio je scenario. "Slažem se da treba da bude snimljen film o tebi, ali napiši scenario da ja to pročitam, a onda ću ti reći da li ću igrati u filmu ili ne", tako sam mu rekao - ispričao je Branislav za Informer i smatra da je i dalje dobra ideja da se ekranizuje život Željka Ražnatovića:

- Naravno da je sada kasno da ga ja igram, ali ima dobrih mladih glumaca koji bi mogli. Razgovor smo završili tako što smo se dogovorili da taj scenario treba da bude napisan, ali do toga nikada nije došlo - ispričao je Branislav za Informer.