• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

29.05.2024

12:55

"Nisam želeo da me publika upamti po negativnom": Branislav Lečić umalo nije prihvatio ulogu u ovoj seriji koja mu je zauvek promenila karijeru

Tanja Andric

Kultura

"Nisam želeo da me publika upamti po negativnom": Branislav Lečić umalo nije prihvatio ulogu u ovoj seriji koja mu je zauvek promenila karijeru

Podeli vest

Pored Žarka Lauševića u seriji su prve značajnije uloge u karijeri ostvarili i Zoran Cvijanović, Mirjana Joković, Bane Vidaković i Branislav Lečić.

Drama "Sivi dom" reditelja Darka Bajića snimana je tokom 1984. i 1985. godine i govori o sudbinama dece iz popravnog doma.

Serija se premijerno emitovala tek od februara 1986. godine.

Pored Žarka Lauševića u seriji su prve značajnije uloge u karijeri ostvarili i Zoran Cvijanović, Mirjana Joković, Bane Vidaković i Branislav Lečić.

Foto: Pedja Milosavljević

Glumac Branislav Lečić

- Pre Crnog u "Sivom domu" već sam imao nekoliko uloga negativaca. Kada sam od reditelja dobio ponudu, strahovao sam da je prihvatim jer nisam želeo da me publika na početku karijere upamti po negativnim rolama. Da nisam prihvatio da igram Crnog, sigurno bih mnogo izgubio! - priznaje Lečić i objašnjava čemu ga je naučila ta serija:

Foto: Printscreen/Youtube

Žarko Laušević i Branislav Lečić u seriji "Sivi dom"

- Najvažniju lekciju, a to je da nema uspešnog pojedinca bez tima i da je iluzija svaka želja da se sam ostvariš. To se ne odnosi samo na glumu, već i na posao lekara, advokata, sudije, policajca, sportiste, političara, novinara...

Reditelj serije Darko Bajić otkrio je da je nakon serije napravljen i istoimeni film, ali nikad nije prikazan, ni u bioskopima ni na televiziji.

Foto: Printscreen/Youtube

Reditelj Darko Bajić

- Sećam se da je producent Đorđe Zečević tada pitao Žarka Lauševića i mene: "Što ne napravite film od toga?" Mi smo to na kraju i uradili, ali na VHS kaseti. Taj film se nikada nije prikazao - kaže Bajić.

Ostale uloge u seriji igrali su Velimir Bata Živojinović, Miša Janketić, Željka Cvjetan, Dubravko Jovanović, Dragan Nikolić, Mima Karadžić...

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Magazin

Džet set

Srbija