• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

29.05.2024

11:53

Slavu je stekla ulogom u "Munjama", a onda je nestala! Srpska glumica je u žižu javnosti ponovo dospela zbog porodice Živojinović

Printscreen/Youtube, Aleksandar Jovanović Cile

Kultura

Slavu je stekla ulogom u "Munjama", a onda je nestala! Srpska glumica je u žižu javnosti ponovo dospela zbog porodice Živojinović

Podeli vest

Posle nekoliko sporednih uloga, vraća u Srbiju, gde 2019. godine započinje snimanje serije "Vrata do vrata". Nakon toga ostvaruje nekoliko epizodnih uloga u serijama "Tajne vinove loze" i "Urgentni centar".

Maja Mandžuka započela je glumačku karijeru pre 20 godina ulogom Kate u čuvenom filmu "Munje".

Međutim, i više od dve decenije kasnije, publika je najviše poznaje po toj ulozi, jer joj nijedna druga nije bila zapažena. Posle "Munja", snimila je film "Virtuelna stvarnost", ali uloga Senke joj nije donela popularnost.

Foto: ATA Images

Glumica Maja Mandžuka

Četiri godine kasnije, Maja je igrala Smiljanu u ostvarenju "Zvezde ljubavi",  a kada ni tu nije zablistala, odlučila je da spakuje kofere i okuša sreću u Holivudu.

I zaista, Mandžuka je 2008. zaigrala u akcionom trileru "Hell ride" u režiji Lerija Bišopa i produkciji Kventina Tarantina, ali je imala veoma kratko, nezapaženo  pojavljivanje u filmu. Iste godine dobila je ulogu u kanadskom ostvarenju "2:22", u kom je igrala ljubavnicu glavnog narko - dilera, Dži-Dži. 

Ali, ono što Maju stavlja u žižu interesovanja u Srbiji, nisu njene uloge, već veza sa pastorkom Lepe Brene, Filipom Živojinovićem. Njih dvoje su se 2011. upoznali u Americi i započeli vezu, koja je trajala četiri godine. Nakon ljubavnog brodoloma, Maja se opet okreće glumi i snima seriju "Fosterovi", čiji je izvršni producent bila Dženifer Lopez.

Foto: printscreen

Glumica Maja Mandžuka i Filip Živojinović

Posle nekoliko sporednih uloga, vraća u Srbiju, gde 2019. godine započinje snimanje serije "Vrata do vrata". Nakon toga ostvaruje nekoliko epizodnih uloga u serijama "Tajne vinove loze" i "Urgentni centar", a prošle godine poajvila se i u drugom nastavku filma "Munje opet".

Foto: Foto: Marko Đoković

Maja Mandžuka i Seka Sablić

Maja je rođena 27. februara 1982. u Beogradu. Diplomirala je na Univerzitetu za umetnost, TV i filmsku produkciju u Beogradu, a usavršavanje je nastavila na prestižnim koledžima u Americi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50