Autor: S. Kostić

20.08.2024.

15:11

Foto: shutterstock/Informer

Zabava

Dragan Nikolić zbog jedne stvari nije slavio rođendan: Legendarni glumac morao da prestane da pije, nosio je veliku tugu u srcu

Baš na taj dan preminuo je njegov stariji brat Miroslav, zbog čega legendarni glumac nikada više nije proslavljao svoj rođendan.

- Uglavnom smo živeli po ulicama Beograda, nije bilo kompjutera, igračaka, sami smo smišljali igre. Na mene je veliki uticaj imao i moj stariji brat Miroslav, danas pokojni. Bio mi je životni učitelj i uzor u mnogim stvarima. Video bih i gde on greši, pa sam tako mogao da ispravim svoje ponašanje - ovako je govorio Dragan Nikolić o bratu Miroslavu čiji gubitak nikada nije preboleo i zbog toga je nosio veliku tugu u srcu.

Njegov prijatelj Dragan Ćosić ispričao je jednom prilikom nekoliko zanimljivih detalja iz života legendarnog Gage.

Informer

 

- Pio je votku ili škotski viski star 12 godina, to mu je bilo piće. Poslednje dve-tri godine je prestao da pije. Bio je u velikoj panici pošto je njemu i brat preminuo od toga. Kao da danas to gledam. On je došao tog dana ovde, uhvatio se za stomak i rekao mi: "Ja sam ispljunuo krv". Tada smo se svi skamenili - ispričao je prijatelj jednom prilikom, piše Kurir.

Glumac sa bivšim predsednikom Jugoslavije Slobodanom Miloševićem povezuje isti dan rođenja, ali i smrti.

Obojica su rođeni 20. avgusta, sa jednom razlikom - Gaga je bio dve godine mlađi od Miloševića, koji je rođen 1941. godine. Dragan je rođen u Beogradu, a Slobodan u Požarevcu.

Informer

 

Još jedna slučajnost koja ga je obeležila je i isti datum smrti. Deset godina pre nego je Gaga preminuo napustila nas je još jedna ličnost - Slobodan Milošević. Biviši predsednik Srbije i SR Jugoslavije preminuo je 11. marta 2006. godine u Hagu.

Milošević je pronađen mrtav u jutro 11. marta u svojoj ćeliji u pritvoru Haškog tribunala. Čuvar je odmah pozvao zapovednika i lekara pritvora. Lekar je potvrdio da je Milošević mrtav.

Informer

 

Prilikom obdukcije tela Slobodana Miloševića je utvrđeno da je neposredni uzrok smrti infarkt.

Dragan Nikolić preminuo je 11. marta 2016. godine u Beogradu, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.