• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

16.07.2024

11:19

Svi misle da je Hrvat, a ovo je pravo poreklo Radeta Šerbedžije: Istinu otkrio pokojni Dragan Nikolić tokom rasprave sa kolegom!

Shutterstock/ATA images/informer

Kultura

Svi misle da je Hrvat, a ovo je pravo poreklo Radeta Šerbedžije: Istinu otkrio pokojni Dragan Nikolić tokom rasprave sa kolegom!

Podeli vest

Glumac Rade Šerbedžija slavu je stekao brojnim ulogama u filmovima jugoslovenske, ali i svetske kinematografije.

Za Šerbedžijinu holivudsku karijeru sve zasluge pripadaju slavnoj engleskoj glumici Vanesi Redgrejv.

Ona mu je otvorila vrata filmske industrije u Americi, a kasnije je kumovala njegovoj deci.

Pored holivudske karijere, Šerbedžija je uspešno izgradio i domaću karijeru, kroz koju je stekao brojne prijatelje poput Zorana Radmilovića i Dragana Nikolića.

Jednom prilikom Rade Šerbedžija se prisetio druženja sa Zoranom Radmilovićem i zablude o njegovom poreklu koju je legendarni glumac dugo gajio.

Foto: Instagram/printscreen

 

- Govorio mi je često: "Gde si, moj Hrvat, kako si, moj Hrvat, šta ćemo ti i ja, moj Hrvat…" I tako svaki put kad bismo se sreli, Hrvat, Hrvat, Hrvat - započeo je Šerbedžija pa nastavio:

- Jednom prilikom, u pola noći, dok smo sedeli, kaže mu Dragan Gaga Nikolić: "Pa čoveče, što ti Radeta nazivaš Hrvatom stalno, kad je on Srbin?". Radmilović mu je tada odgovorio: "Ne lupetaj gluposti, konjino jedna. Otkud Rade da bude Srbin? Pogledaj kako ga lepo i gospodski izgleda. Kulturan čovek iz Zagreba. Nije baraba kao ti".

Foto: ATAIMAGES

 

Kaže tada Gaga Nikolić Šerbedžiji: "Hajde Rašo (tako ga je zvao), kaži mu šta si, leba ti"

I Šerbedžija je potvrdio da su mu otac i majka Srbi. Radmilović se zakočio u pokretu. Kao da se nešto beskrajno tragično u tom trenutku dogodilo.

"I deda mu je Srbin i baba mu je Srpkinja", nastavio je Dragan Nikolić, uz kikot.

"Otac i majka su ti Srbi?", upitao je Radmilović Šerbedžiju.

"Da", odgovorio je Rade.

"Majka i otac su ti Srbi?", ponovio je pitanje Radmilović na svoj karakterističan način. "Lažeš! Zakuni se u Miru Banjac!"

Foto: Youtube printscreeen

Zoran Radmilović

"Kunem se u Miru Banjac", odgovorio mu je Rade.

Radmilović je bio napet, kao da se radi o životu i smrti. Nisu bili sigurni, da li se šegači ili je zaista stvar shvatio tako ozbiljno. Ispio je času na eks i uzdahnuo

"U majku mu, gde sad da nađem svog Hrvata?"

Rade tvrdi da je za vreme jednog boravka u Gruziji saznao da u južnom delu te države svaka treća porodica nosi prezime Šerbedžija.

O svom poreklu Rade Šerbedžija je gostujući u jednoj emsiji na K1 televiziji rekao:

- Ja sam Krajišnik, ja sam čovek, ja sam Srbin iz Hrvatske, to je moje najtačnije obeležje, ali na tragu, naravno, Nikole Tesle, koji se ponosio svojim srpskim rodom i svojom hrvatskom domovinom. Ja sam rođen u Hrvatskoj, to je moje najbliže obeležje mentaliteta, tamo sam završio škole, tamo sam počeo da se bavim umetnošću i svime - rekao je Šerbedžija, a prenosi Kurir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52