Autor: S. Kostić

21.08.2024.

12:13

Foto: rts

Zabava

Završeno snimanje serije "Miholjsko leto": Svetozar Cvetković: "Na mladima svet ostaje, ali na starima postaje" (FOTO)

Radnja "Miholjskog leta" odvija se u domu za stara lica. Da se i na takvom mestu kroje dugoročni planovi, uz humor i bajkovite situacije, pokazaće nam ekipa serije koju čine Svetozar Cvetković, Slavko Štimac, Anica Dobra, Cvijeta Mesić, Jovan Belibrković, Maja Mandžuka i mnogi drugi...

Poigravanja, problemi, učenje, spletkarenje nisu strani ni ljudima u trećem dobu. Naravno, dominira životno iskustvo koje je tu da bi se podelilo sa mlađima.

Informer

 

- Na mladima svet ostaje, ali na starima svet postaje. Kad smo krenuli da radimo u glavi sam imao nešto što se dešavalo '74. godine prošlog veka, a to je jedan izvanredan film Gorana Paskaljevića koji se zove "Zemaljski dani teku". Jedan je od najemotivnijih filmova, i imao sam sve vreme osećaj da je to omaž filmu koji je nekako zaboravljen, a sniman je u prostoru koji se zove dom penzionera, staraca. Film je izazvao je strašno dobar efekat kad se pojavio - kaže glumac Svetozar Cvetković.

U žanru koji nazivaju "dramedi", mešanjem drame i komedije, junaci priče pokazaće nam zašto stari zapravo ne žele da budu večno mladi.

Informer

 

- Bilo je neverovatno iskustvo snimati ova dva i po meseca. Bio je to kao neki, neću da kažem odmor, jer ipak smo radili - ali i ispred i iza kamere ekipa je bila fenomenalna - kaže glumac Jovan Belibrković.

Dvanaest epizoda "Miholjskog leta" očekuje nas početkom sledeće godine na Prvom programu RTS-a.