• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

16.07.2024

11:56

Počelo snimanje nove domaće serije "Miholjsko leto": Bavi se penzionerima, a ovo su glavni glumci (FOTO)

Nikola Ristić

Kultura

Počelo snimanje nove domaće serije "Miholjsko leto": Bavi se penzionerima, a ovo su glavni glumci (FOTO)

Podeli vest

General, Lelica, Rosa, Eva, Tesla, Pilot, Gvozden samo su neki od pitomaca Doma za starije i junaci nove serije "Miholjsko leto" koju ćemo gledati sledeće godine na prvom programu RTS-a.

Prema scenariju Ivana M. Lalića, Jelene Vuksanović i Jelene Ilić, u režiji Ivana Stefanovića i Dejana Karaklajića, u Zemunu se ovih dana snima serija od 12 epozoda baziranih na dogodovštinama stanara staračkog doma, medicinskog osoblja, kao i posetilaca doma.

Oni uprkos svojim poznim godinama, demantuju stereotip o njima kao ljudima bez budućnosti. Svojim ponašanjem, načinom komunikacije, odnosom prema stvarnosti I svojim bližnjima, oni zapravo kreiraju svoj svet koji je iznenađujuće zabavan. Ponašanjem u raznim okolnostima često komediju približe melodrami.

- Nas su u školi učili da je komedija jedan od najtežih žanrova, a pogotovu na televiziji. Nisam siguran da bih smeo da se zakunem da će ova serija da se zove komedijom. Mislim da ona ima romantičarski, dramski, melodramski prizvuk - glumac Svetozar Cvetković.

Foto: Nikola Ristić

Svetozar Cvetković

Oni se šale, zaljubljuju, spletkare, uče strane jezike, razmišljaju o pokretanju biznisa, naravno bez uspeha, komentarišu prilike u zemlji na sebi svojstven način.

Kada im dođu u posetu, često se njihovi unuci pitaju da li se njihove bake i deke bolje provode od njih.

Foto: Nikola Ristić

Slavko Štimac

Elizabeta Đorevska ističe da su to stari ljudi koji su mladi u glavi i ne krije zadovoljstvo što se neko setio da napravi seriju za seniore glumce.

- Ovo je pozitivna priča o ljubavi prema životu. Bavi se penzionerima koji ne žele da budu više mladi, već da uživaju u životu - naveo je Ivan Stefanović, reditelj.

Pored Svetozara Cvetkovića igraju i Anica Dobra, Gordana Gadžić, Cvijeta Mesić, Slavko Štimac, Tihomir Stanić, Mladen Nelević, Nemanja Oliverić, Jelena Stupljanin, Elizabeta Đorevska, Maja Mandžuka i mnogi drugi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52