• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

16.07.2024

10:17

Počinje 18. Hercegnovski strip festival: Najavljene brojne svetske zvezde i koncerti

Nikola Ristić

Kultura

Počinje 18. Hercegnovski strip festival: Najavljene brojne svetske zvezde i koncerti

Podeli vest

Osamnaesti po redu Međunarodni Hercegnovski strip festival (HSF) biće održan od 6. do 11. septembra, uz učešće 12 svetskih autora, brojne radionice za mlade talente i muzički program, najavili su danas organizatori.

Jedan od organizatora festivala, Nebojša Mandić, rekao je da će program ove godine biti drugačiji i bogatiji od prethodnih.

- Uključili smo nove lokacije, a imamo i poseban program za radionice. Želimod apružimo šansu mladim ljudima iautorima. Otvaranje festivala biće na Trgu u Herceg Novom kojije jedan od najlepših trgova na Jadranu. Svake večeri tokom šest dana trajanja festivala održavaće se koncerti koji su besplatni za sve posetioce - rekao je Mandić.

Foto: Nikola Ristić

 

Jovan Subotić, koji je takođe jedan od organizatora festivala rekao je na konferenciji za novinare da prvi put na festival u Herceg Novom dolaze autori Džil Tompson, Tanino Liberatore, Džin  Ha, Džok i Erik Herenguel.

Foto: Nikola Ristić

 

- Biće12 specijalnih gostiju koji su po prvi put u Herceg Novom. To je festival koji je vezan za umetnika i umetnost i svi programi su besplatni. U Herceg Novi stižu i Žordi Taragona, Mateo Alemano, Damijan Stepančić, Anja Morozova, Matijaš Namai i Jildiraj Činar, dok će master klas održati Đorđo Pontreli - kaže Subotić.

Poslednjeg dana festivala biče priređeno krstarenje, što će biti prilika da svi gosti nacrtaju kaiš stripa, stave ga u bocu i bace u more.

Kako je najavljeno, prvog dana festivala biće priređene izložbe radova specijalnih gostiju HSF-a u galeriji "Josip Bepo Benković", a u galeriji "Sju Rajder" Sara i Ana Živković, autorki stripa "Mu", prvog manga ostvarenja na srpskom jeziku.

Foto: Nikola Ristić

 

- Ovo nam je drugi put da učestvujemo na festivalu. Porodično smo cesto išle u Herceg Novi. Bile smo na mnogim festivalima, a ovaj ima poseban šmek. Druženje, komunikacija sa učesnicima, početnici, velike zvezde, svi smo konektovani kroz taj strip. Velika nam je čast sto će naš strip, na kojem smo radile dve godine, biti predstavljen. Mi smo profesorke japanskog jezika, pa smo se zbog toga okrenule manga stripu. Ovo je fuzija evropskog i japanskog stripa i na srpskom je jeziku - rekle su Sara i Ana Živković.

Foto: Nikola Ristić

 

Kako je najavljeno, svake večeri tokom festivala biće priređeni besplatni koncerti na kojima će nastupiti Ditur, Kralj Čačka, Marčelo, Dža ili bu i Vojko V, Bolesna štenad i drugi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52