22.08.2024.

08:29

Foto: ATAIMAGES

Zabava

Američki jutjuber žestoko iskritikovao Nikolu Đurička: "Nepodnošljivo dosadan lik koji kao da je iz crtanog filma!"

Međutim, iako je King svojevremeno rekao da bi voleo da gleda samostalnu seriju sa Jurijem, drugi Amerikanac nije tog stava.

U iščekivanju poslednje, pete sezone popularne serije, jutjuber po imenu Friendly Space Ninja objavio je ove nedelje veliki video-esej o "Čudnijim stvarima". Tokom dva i po sata detaljno je analizirao je i kritikovao seriju i pričao kako iz sezone u sezonu kvalitet drastično opada - od priče pune rupa, do nedoslednosti u pisanju likova.

Informer

Đuričko u seriji "Čudnije stvari"

Jutjuber se posebno osvrnuo na priču koja se odvija u Rusiji tokom četvrte sezone. Ova sezona "zna tačno šta želi da radi u Hokingsu (gradiću u kom se odvija većina radnje serije), ali tvorci su takođe svesni da ima previše likova u seriji, i da svako od njih mora nešto da radi tokom sezone", smatra Ninja.

Informer

Đuričko u seriji "Čudnije stvari"

- Tako da moraju da smisle i druge priče da bi premostili jaz. Džojs i Muri idu u Rusiju da bi spasli Hopera. Imajte na umu da ta priča nema nikakve veze sa Naopakim svetom, oni ne znaju da i u Rusiji ima Demogorgona, to je potpuna slučajnost. Oni samo idu na spasilačku misiju nalik akcionim filmovima - komentariše Space Ninja i dodaje da je koncept ove priče previše kratak da bi potrajao cele sezone i da su tvorci serije zato morali da "izmisle dosta toga kako bi usporili tempo".

Informer

Đuričko u seriji "Čudnije stvari"

- Hajde da uključimo još novih likova, kao da tempo nije već bio zbrda-zdola - ističe on i onda spominje Jurija, kojeg tumači Nikola Đuričko:

- I tako dobijete Jurija, nepodnošljivo dosadnog lika za kog imate osećaj da je više lik iz crtanog filma nego osoba. Ta dva Rusa koja se pojavljuju me uspavljuju i ova priča koja se odvija u Rusiji je definitivno definitivno najgori deo sezone - zaključio je jutjuber.