23.08.2024.

10:31

Foto: Shutterstock/ATA images

Zabava

"Vučić odlično shvata svoj glumački posao": Mirjana Karanović o mlađem kolegi i svom novom filmu "Majka Mara"

- Zanimala me krizna situacija u kojoj, kada imaš toliko godina, čini ti se da je svet stao. Da nema više nikakvog načina da nastaviš bilo kojim putem, da se nalaziš u bespuću i da nema nikakvih staza koje vode iz toga - počinje priču Mirjana.

Mirjana Karanović, koja je i koscenarista filma, a tumači i naslovnu ulogu, dodala je da joj je takva situacija zanimljiva, jer je u trenutku kada je bila napunila 50 godina "često razmišljala o tome - šta sad?"

- Da li ima za mene neki prostor ili jednostavno treba da se pomirim sa tim da sam stara? I trebalo mi je vremena da prihvatim svoju starost, iako se ne osećam staro. Imam godine koje označavaju starost. Imam i dalje u sebi mladog duha. I ta kombinacija me izuzetno drži - priča Karanović.

Informer

Mirjana u filmu "Majka Mara"

Film za koji su scenario pisali Maja Pelević, Ognjen Sviličić i Mirjana Karanović, uz saradnju Srđana Koljevića (1966-2023), je priča o Mari, uspešnoj poslovnoj ženi, koja se skrhana zbog prerane smrti sina, otuđuje se od porodice i prijatelja i odbija da komunicira sa svojim bližnjima. Ona potom upoznaje sinovljevog bliskog prijatelja i u odnosu sa njim pronalazi utehu i mir.

Karanović je istakla da Mara dolazi u situaciju da otkrije da ima i dalje duboko u sebi sakrivenu životnu energiju koju je potisnula u ime stabilnog života.

Informer

Mirjana u filmu "Majka Mara"

Prema njenim rečima, "uznemirenost zapravo čini da se osećaš živ", a "mladi ljudi su puni energije i stalno nečemu teže, stalno su nestrpljivi, nečemu idu, žele nešto da postignu".

U stvaranje filma "Majka Mara", Karanović je uložila "dosta svojih emotivnih stanja".

- Nisam nikad bila definitivno sigurna da je to što radim dobro. Možda to niko neće razumeti, pošto je takva tema. Onda sam se pustila i uradila sam najbolje što sam mogla i tu sam mirna - rekla je Karanović.

Mirjana kaže da su reakcije publike na film "Majka Mara" na Filmskom festivalu u Sarajevu premašila njena očekivanja.

Informer

Mirjana i Vučić u filmu "Majka Mara"

- Nisam očekivala tako dobar prijem. Rekla sam sebi "neću ništa da očekujem", dozvoliću da se dogodi šta god se dogodi - rekla je Karanović.

Govoreći o odnosu glume i režije, Karanović je rekla da su to dva načina da stigne do šire slike, dok je režija veći prostor u kojem može da izrazi svoju kreativnost.

U "Majka Mari" pored Mirjane igraju i Boris lsaković, Pavle Čemerikić i Jelena Ćuruvija, dok je glumca Vučića Perovića još u pripremi filma videla u jednoj od glavnih uloga, dodavši da ga "tek čeka ozbiljna popularnost i karijera".

Informer

Glumac Vučić Perović

- Vučića znam od ranije, zajedno smo radili na nekom studentskom filmu i tad sam ga upoznala kao veoma profesionalnog i promišljenog glumca, koji veoma ozbiljno shvata svoj glumački posao - objasnila je Karanović.