25.08.2024.

11:48

Foto: D.K.

Zabava

Otvoreni Filmski susreti u Nišu: Glumci motorima stigli u Tvrđavu (FOTO)

Dvadesetak bajkera je u koloni odvezlo glumce, što je izazvalo oduševljenje mnogobrojnih građana Niša na centralnom trgu i mostu preko Nišave.

Tradicionalni prijem za glumce bila je prilika da sve učesnike "Filmskih susreta" pozdrave gradonačelnik Niša Dragoslav Pavlović, umetnički direktor festivala Andrija Milošević, predsednica žirija koji će odlučivati o glumačkim nagradama Danica Maksimović i predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković.

Informer

 

Danica Maksimović je poručila svim prijateljima filma da su oni jedina konstanta koja i po kiši i po snegu gleda filmove.

Informer

 

- Glumci dođu, prođu, mnogi su naši velikani na nebu i ja ih pozdravljam. Brzo odlaze jer je naš posao vrlo stresan, ali lep. Onaj ko ga voli nije mu ništa teško“, rekla je Maksimović na prijemu kome su prisustvovali predstavnici gradsa, gradskih opština i gradkih preduzeća i ustanova - rekla je Danica.

Informer

 

Već po tradiciji, gradonačelnik Niša je dobitniku nagrade za životno delo "Pavle Vuisić" uručio sliku, a ove godine dobio je Svetozar Cvetković. Hagrada "Pavle Vuisić" pripala je posthumno i Žarku Lauševiću. 

Informer

 

"Filmski susreti" trajaće do 30. avgusta, a posetioci će do tada moći da vide 12 filmova u takmičarskoj konkurenciji.