30.08.2024.

16:33

Foto: Foto: Laguna,Platforma Iks/@Grofica14

Zabava

Knjige Ljiljane Jovanović objavljene posthumno: Oba književna dela inspirisana su životom prerano preminule autorke

Ljiljana Jovanović rođena je 1984. godine u Novom Sadu,  odmalena je pokazivala dar i sklonost ka pisanju i književnosti. Završila je Fakultet za preduzetni menadžment "Braća Karić", master studije na FON-u, a zatim i Kurs za poslove u medijima Vesne Dedić.

Informer

 

Radila je na TV Košava kao voditeljka Jutarnjeg programa 2010. godine, a preminula je u 38 godini nakon duže bolesti. 

Iza nje su ostala neobjavljena dela u koja je utkala deo sebe, pa su njeni roditelji želeli da izdaju te knjige koje su njoj mnogo značile. Ljiljana je bila aktivna i na platformi Iks, nekadašnjem Tviteru, gde su njeni prijatelji tviteraši sa radošču dočekali objavljivanje njenih romana.  

Knjige "Priče o životinjama za odrasle" i "Priča o jednom čoveku i dve žene" u izdanju izdavačke kuće "Laguna" inspirisane su autorkinim životom koji je pred nju postavljao previše prepreka, ali je nikada nije slomio.

Informer

 

"Priče o životinjama za odrasle“ govori o povezanosti Prošlosti, Sadašnjosti i Budućnosti neraskidivom vezom, životom, i one uslovljavaju jedna drugu. Prošlost predodređuje sadašnjost, sadašnjost umnogome određuje budućnost. Stoga, ako vam se ne dopada sada i želite da budućnost bude posve drugačija, učinite nešto. Ali ne jednog lepog dana, već ovog trenutka.

"Priča o jednom čoveku i dve žene" govori o izneverenoj ljubavi, ali i o novom početku, snazi volje i životnim iznenađenjima koja dolaze kada im se najmanje nadamo.