04.09.2024.

12:02

Foto: ATAIMAGES/Zoran Sinko

Zabava

"Sa sobom je uvek nosio sveščicu u kojoj je sve beležio": Ivana Mihić se oprostila od Bore Đorđevića pa otkrila nepoznate detalje iz njegovog života

Od njega se opraštaju mnoge javne ličnosti, a o svom velikom prijatelju progovorila je i glumica Ivana Mihić.

- Sa čudesnim Borom sam se poznavala pre svega profesionalno. Komponovao je muziku za film "Uslovna sloboda" Miroslava Živanovica u kome sam igrala te smo se često družili na snimanju u Belanovici gde je film sniman. Producent filma bio je sjajni glumac Tihomir Arsić koji je bio veliki Borin prijatelj. Borinim odlaskom oni su i sada negde zajedno u nekom stvaralačkom zanosu s obzirom da nas je i Tihomir nenadano napustio pre nekoliko godina. Boru ću pamtit pored sveg njegovog veličanstvenog muzičkog stvaralaštva i po jednoj sveščici koju je uvek sa sobom nosio i u kojoj je beležio stihove ili misli svojih trenutnih inspiracija. Umeo je i da ih izlaže i rado ih je govorio pred onima sa kojima je sedeo na druženjima gde god da se nalazio. Oči njegove uvek su gorele jer mu je duša bila živo radoznala - rekla je Ivana za Kurir i nastavila:

Informer

 

- Sa mojim ocem Gordanom sarađivao je na mjuziklu "Lutka sa naslovne strane" u Pozorištu na Terazijama za koji je Gordan pisao dramski tekst. Bora je dugi niz godina prijateljevao i sa jednim od mojih ujaka Čedom Čukićem. Bili su obojica inteligentni, beskrajno duhoviti i hrabri. Sa Borom odlazi još jedan svet ljudi uz koje smo se svi osećali sigurni jer su bili uvek tu da glasno ukažu na anomalije društva, svakojake nepravde i greške. Mir njegovoj duši.