• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

08.08.2024

13:31

Srpska glumica prestala da snima pa pobegla u manastir: Otišla iz Beograda, dobila blagoslov patrijarha, a mir je pronašla u ovoj svetinji (FOTO)

printscreen

Kultura

Srpska glumica prestala da snima pa pobegla u manastir: Otišla iz Beograda, dobila blagoslov patrijarha, a mir je pronašla u ovoj svetinji (FOTO)

Podeli vest

Ivana Mihić je poslednju ulogu snimila 2017. u seriji "Vojna akademija" i od tada više nije glumila ni u jednom projektu.

Ivana poslednjih godina živi daleko od Beograda i posvećena je manastiru Rajinovac.

Ćerka Gordana Mihića i Vere Čukić, posle smrti oca, sa majkom se preselila iz grada u selo i postala volonter u manastiru Rajinovac koji je godinama posećivala zajedno sa roditeljima.

Ivana ovaj srpski manastir nadomak Grocke posećuje godinama i uživa da provodi vreme u njemu. Isticala je da je ispunjava da pomaže oko restauracije, popravki i svakodnevnih poslova koji se u manastiru odvijaju.

Lepa glumica se na svom Instagram nalogu pohvalila da je učestvovala u poslednjim manastirskim radovima:

Foto: Printscreen/Instagram

 

"Volonter sam obnove Manastira Rajinovac i Arhimandrit Serafim Kužić, starešina manastira, i ja obaveštavamo vas da je završena kompletna rekonstrukcija krova crkve Rođenja Presvete Bogorodice uz blagoslov patrijarha Porfirija, kao i da smo uporedo sa tim ogromnim građevinskim radovima završili i formiranje manastirske biblioteke kao nama izuzetno bitnog duhovnog dela obnove manastira Rajinovac", napisala je glumica i dodala:

Foto: Printscreen/Instagram

 

"Pomenula bih i naše dosadašnje radove na obnovi kao što su popločavanje kamenom velikih staza i porte, prostora ispred mnastirskog konaka, obnova drvenarije na crkvi Rođenja Presvete Bogorodice, asfaltiranje kolovoza, trotoara, pešačkih staza".

Ivana je posebno vezana za manastir Rajinovac iz još jednog razloga. Naime, njen otac, čuveni reditelj i scenarista Gordan Mihić je 2019. godine sahranjen na manastirskom groblju.

 

 

"Na manastirskom groblju počiva u večnom miru moj voljeni otac, naš veliki pisac, scenarista, reditelj i humanista Gordan Mihić. 11.8.2024. navršava se pet godina od njegovog odlaska. Mir Gordanovoj duši", napisala je Ivana jednom prilikom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija