Autor: S. Kostić

14.09.2024.

14:39

Foto: printscreen/Instagram/ataimages/wikipedia

Zabava

Mirka Vasiljević kao Metohija u spotu Milana Vasića posvećenom južnoj srpskoj pokrajini! Glumac pesmu izveo pred Srbima u Velikoj Hoči, svi su plakali (VIDEO)

Pored toga, Vasić je sa puno emocija pevao stare kosovske pesme poput one "Karanfil se na put sprema", "Ja sam momče sa Kosova"... 

Zanimljivo je da u spotu ulogu Metohije igra glumica Mirka Vasiljević, što je naišlo na dodatno oduševljenje Srba koji u ovom mestu u totalnom okruženju šiptarskih terorista, žive više od 25 godina.

- Mirka mi je rekla da sam jedini ludak koji se bavi umetnošću, što smatram velikim komplimentom - rekao je Vasić kroz smeh posle mini koncerta.

Informer

Glumac Milan Vasić

Ne skrivajući emocije, Vasić je rekao da je na početku nastupa hteo da se rasplače, a da je na kraju i plakao.

- Ova Metohija ima nešto posebno što ja mnogo volim - rekao je Vasić i dodao da su prisutni pevali, smejali se i plakali zajedno s njim.

U spotu, koji je sam režirao, pojavljuju se deca iz Velike Hoče, što je bila spontana odluka koja je dodatno obogatila emotivni doživljaj.

Informer

Glumica Mirka Vasiljević

- Pesma "Metohijo moja avlijo" je bezvremenska i posvećena je ljudima iz ovog kraja. Ova pesma neće imati rok trajanja, trajaće dugo - izjavio je Vasić. 

Ova pesma je deo šire umetničke misije Vasića, kojom želi da očuva i ovekoveči duh Kosova i Metohije kroz umetnost.

- Ovo je tek početak, sledeća pesma se zove "Prizrenska svadba", i biće jednako emotivna - najavio je Vasić.

Premijera spota i pesme "Metohija, moja avlijo", posle pretpremijere u Velikoj Hoći, biće u ponedeljak u MTS dvorani u Beogradu. Cele pesme i spota još uvek nema na društvenim mrežama, dok, kako saznajemo, ne bude njeno puno predstavljanje pred beogradskom publikom.