Autor: S. Kostić

18.09.2024.

13:35

Foto: Ataimages

Zabava

"Tugujem, jer sam u jednom danu izgubila mnogo voljenih ljudi": Vesna Trivalić i Branka Katić se kroz suze prisetile reditelja Jagoša Markovića

Branka Katić, Vesna Trivalić, Andrija Milošević, Tatjana Nježić i Jug Radivojević govorili su na konferenciji a medije posvećenoj ovom događaju na kojoj su se prisetili Jagoševog izuzetnog doprinosa teatru i odali počast njegovom stvaralaštvu koje je ostavilo neizbrisiv trag u svetu umetnosti.

Slavna glumica Vesna Trivalić je održala emotivan govor i prisetila se svog kako kaže velikog prijatelja čijim je odlaskom mnogo izgubila.

Informer

Vesna Trivalić

Bio mi je majka, čuvarka ljubavi, dobrote, nežnosti. Otac, zaštitinik, hrabar i vredan. Dve sestre, saosećajne. Jedna bodri, druga poljska duša plače, jer razume. Brat na biciklu za kojim stalno trčim, dovršavam rečenicu u zadnji točak. Duhovni mudrac i vođa. Dve babe, operske pevačice i fantastične kuvarice. Dva ujaka, jedan maštovit, brzopotezno misleći, drugi galantan i najlepše obučen u gradu. Tugujem, jer sam u jednom danu, u jednom čoveku izgubila mnogo dragocenih, neobičnih i voljenih ljudi - rekla je Vesna kroz suze.

Branka Katić je rekla da će Jagoša zauvek pamtiti i da ga nikada neće zaboraviti.

Informer

Branka Katić

- Živeo je svakim atomom svog bića. Režirao je svim svojim bićem. Voleo, brinuo, sekirao se i nekada razmišljam da li je bio previše nežan za ovu grubu današnjicu koju živimo. Dragi naš Jagi, volimo te, zauvek - rekla je Branka kroz suze.

U Beogradskom dramskom pozorištu na repertoaru su predstave Jagoša Markovića - "Sumrak bogova" i "Divlje meso".

Reditelj Jagoš Marković preminuo je 22. septembra 2023. u svojoj 57. godini života. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.