Autor: S. Kostić

15.10.2024.

16:57

Foto: Printscreen/Youtube

Zabava

Neda Arnerić se sa 15 godina zaljubila u pevača kojeg je obožavala cela Jugoslavija! Njegova devojka je sve to posmatrala: Otkrivamo nepoznate detalje sa snimanja kultnog filma

I dok su mnogi uzdisali za njom, ona je srce poklonila 15 godina starijem muzičaru Arsenu Dediću.

Upoznali su se na snimanju filma i očarali jedno drugo. Zbog velike razlike u godinama, njihova ljubav je bila nemoguća.

- Voleo je da bude osvajan i prepuštao se veoma lako. Kad je bio mlad, pre Gabi Novak, u svakom gradu imao je po dve devojke, a meni se isprečila njegova umetnost i mojih 15 godina koje su bile prave dečije. Bio je duplo stariji od mene, što je za devojčicu velika starosna razlika, iako su takve veze danas moderne - pričala je Neda.

Informer

Arsen Dedić u filmu "Višnja na Tašmajdanu"

Arnerićeva je volela Arsena, ali i umetnost koju je stvarao.

Informer

 

Kod muzičara je posebno cenila to što je obožavao svoju porodicu:

- Velika je stvar što je uspeo da sačuva brak. Bio je porodičan Čovek, izuzetno vezan za Gabi, sina Matiju, unuku Lu, kao i za ćerku iz prvog braka Sandru. Gabi je bila njegova najveća ljubav.

Da ni Arsen nije bio ravnodušan prema glumici, dokaz je i to što ga je inspirisala da napiše pesmu "Odabraćeš gore" za film "Višnja na Tašmajdanu".

Informer

 

- Arsen je napisao jednu od najboljih pesama u karijeri i posvetio je Nedi. Poslužila mu je kao inspiracija. Bio je sjajan pesnik, što pokazuju i stihovi:"Izabraćeš gore od dva puta koja ti se nude. Izabraćeš gore puteve i ljude. Radićeš protiv, kada budeš mislila da radiš za sebe ..."-  priča scenarista klutne drame Siniša Pavić i dodaje da je Arsen bio srećan što se pojavio u filmu:

Informer

 

- U jednoj sceni smeštenoj u kafani Neda pleše, a Arsen joj prilazi i poklanja cveće. U tom trenutku, iza kamera se nalazila tadašnja pevačeva devojka Gabi Novak i to posmatrala. 

Pored Nede, u filmu igrali su i Gojko Drulović, Miodrag Petrović Čkalja, Ljuba Tadić i Radmila Savićević.