10.05.2023.

08:39

Foto: printscreen

Zabava

OVAKO JE LUK BLEK ODAO POČAST ŽRTVAMA DVA MASAKRA! Naš predstavnik prošao u finale, a prve večeri Evrovizije Srbiju učinio ponosnom!

Luk je sinoć izveo performans za pamćenje i oduševio publiku, ali je jednim gestom pokazao i da je u mislima uz svoje sugrađane koji prolaze kroz veoma teške trenutke. Naime, Luk je tokom nastupa na sebi imao crni flor, ali i crne trake kojima je želeo da poruči da saoseća sa onima koji su izgubili voljene prošle nedelje u čak dva masakra. On je priznao da je armosfera u našoj delegaciji na muzičkom takmičenju narušena zbog velike tuge i žalosti:

Informer

Simbolima dana žalosti odao počast žrtvama... Luk Blek

- Nije više ista atmosfera. Naravno da su tragedije u Srbiji uticale na ceo tim, kao i na mene. Mnogo je bitnije da se sada bude uz sve te ljude koji su pretrpeli gubitak i traumu, nego da tema bude Evrovizija. Na festivalu radimo samo one stvari koje nismo mogli da otkažemo. Potrudiću se da kroz pesmu pošaljem celom svetu važnu poruku - kazao je Luk Blek juče na konferenciji pred nastup na prvoj polufinalnoj večeri na Evroviziji. 

Informer

Oduševio sve i prošao dalje... Luk Blek

Naš predstavnik sinoć je nastupio pod rednim brojem tri i zajedno sa još devet predstavnika drugih zemalja plasirao se u finale "Evrovizije". Osim Srbije, u finalu će nastupiti: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska i Norveška. 

Drugo polufinale "Evrovizije 2023" biće emitovano u četvrtak 11. maja, dok ćemo finale i nešeg Luk Bleka gledati u subotu, 13. maja.