• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G.T.

09.05.2023

23:10

SRBIJA PROŠLA DALJE! Luk Blek se plasirao u finale "Evrovizije"!

ATA Images

Showbiz

SRBIJA PROŠLA DALJE! Luk Blek se plasirao u finale "Evrovizije"!

Podeli vest

Predstavnik Srbije na "Evroviziji", Luk Blek, plasirao se u finale najvećeg muzičkog takmičenja.

Naš evrovizijski predstavnik Luk Blek, plasirao se u finale najvećeg muzičkog takmičenja, a njega ćemo ponovo moći da gledamo 11. maja na velikoj muzičkoj sceni u Liverpulu, gde će se boriti da osvoji prvo mesto i posle 16 godina dovede "Evroviziju" ponovo u Beograd.

Foto: Printscreen You Tube

Luk Blek

Pored Srbije, u samo finale takmičenja plasiralo se još 9 država: Hrvatska, Moldavija, Svajcarska, Finska, Češka, Israel, Portugal, Švedska, Norveška.  

Podsetimo, sistem glasanja na Evroviziji bio je sledeći: profesionalni žiri i gledaoci iz svake zemlje dodeljuju odvojen skup poena od jedan do osam, odnosno 10 i 12. To znači da najboljih 10 pesama po mišljenju žirija i gledalaca dobija poene.

Foto: EPAIMAGES

Evrovizija

Nakon što gledaoci glasaju putem svojih telefona, slanjem SMS-a ili koristeći zvaničnu aplikaciju, prezenteri glasova iz 42 zemlje učesnice uključuju se u program, kao i do sada, i saopštavaju poene samo profesionalnog petočlanog žirija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Kakavi pobijeni učenici u školi, kakvi pobijeni odrasli u okolini Mladenovca, kakvo žaljenje i posle isteka roka zvanično objavljenog žaljenja, kakvi bakrači, deo mase je već zaboravio ubijene nevine žrtve i želi slavljenje i veselje - pa makar to veselje i slavljenje bilo i zbog plasmana u polufinale jednog pedera na jednom politizovanom takmičenju u nečemu što je nazvano pesmom i pevanjem a što je pesmom i pevanjem prestalo biti još pre podosta godina! Postali smo stvarno bezdušni i stvarno nam pristaje onaj zaključak babe Dušana Kovačevića koja je još pre nekoliko decenija rekla da ,,ko nas je kleo, nije dangubio'' jer je kletva davno počela i nastavlja da deluje.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija