Autor: S. Kostić

06.08.2024.

13:01

Foto: Ataimages/Reuters/Printscreen

Zabava

Objavljen prvi tizer za seriju "Beli lotos" iz koje je Miloš Biković izbačen: Srpski glumac ostao bez uloge zbog Volodimira Zelenskog (VIDEO)

Čelnici produkcijske kuće HBO objavili su kratak tizer "Belog lotosa" na svom nalogu na društvenoj platformi "Iks" i tako zagolicali maštu milionima fanova širom sveta koje je ova serija stekla tokom prethodne dve sezone prikazivanja.

Na snimku se vidi nekoliko novih likova koji se prijavljuju u luksuzno odmaralište u suncem okupanoj jugoistočnoj Aziji.

"Ono što se dogodi na Tajlandu, ostaje na Tajlandu", čuje se ženski glas kako kaže u video snimku na 52-sekundi. Prvi tizer ne odaje zaplet, ali prikazuje deo glumačke ekipe kojoj se vratila Natašu Rotvel. U prvoj sezoni, Rotvel je igrala spa menadžerku Belindu Lindzi.

Video takođe nudi uvid u to šta bi mogla biti nova rokfeler porodica koju ćemo pratiti ove sezone, u kojoj glume novopridošli Parker Posi, Džejson Ajzaks, Patrik Švarceneger, Sara Ketrin Huk i Sem Nivola.

Informer

 

Naš čuveni glumac Miloš Biković trebalo je da igra u trećoj sezoni "White lotus" ali ubrzo nakon vesti da je uključen u glumačku ekipu saznalo se da se ipak neće pojaviti u ovom planetarnom hitu.

Informer

 

Biković se, krajem prošle godine našao na udaru Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, koje ga je nazvalo "Putinovim glumcem" i optužilo da "podržava genocid i krši međunarodno pravo". Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je pozvalo HBO da u predstojećoj sezoni svog hit šoua izbaci srpskog glumca, koji je nakon toga zamenjen u seriji, a u sve je bio umešan i aktuelni ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski.

Informer

 

Ulogu koju je trebalo da preuzme Biković igra bugarski glumac Julian Kostov, i tumačiće ulogu gurua sklonog flertovanju.

Početkom godine srpski glumac je izdao saopštenje povodom ovog nezapamćenog skandala.

Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo White Lotus-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - rekao je tada Biković.