• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

03.02.2024

00:59

Skandal! HBO izbacio Bikovića iz Belog lotosa! Glumac se oglasio: "Protiv mene se vodi ciljana kampanja, neću se poklanjati!"

Printscreen/Instagram/bikovic

Kultura

Skandal! HBO izbacio Bikovića iz Belog lotosa! Glumac se oglasio: "Protiv mene se vodi ciljana kampanja, neću se poklanjati!"

Podeli vest

Miloš Biković neće biti deo treće sezone serije "Beli lotos" odlučio je HBO.

Najpopularniji srpski glumac se ovim povodom oglasio, a njegovu izjavu vam prenosimo u celosti.

Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo. Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi. Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti. Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo White Lotus-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet. Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni - kaže Biković.

Foto: Foto: ATA Images

 

Podsetimo, sredinom januara objavljeno je da je Miloš dobio ulogu u trećoj sezoni HBO serije "Beli lotos", a vrlo brzo se našao na meti Ukrajinaca koji su napali američku pretplatničku televizijsku mrežu i zahtevali da se Milošu oduzme uloga.

"Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni HBO-a Belog lotosa", objavilo je krajem januara Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine na društvenoj mreži Iks.

Foto: informer/reuters

 

Objavu je pratio montirani snimak Bikovića u kojem se prepliću njegove filmske uloge i replike iz scenarija sa njegovim izjavama o Rusiji, ali i nagrade koje je dobio od Moskve i Srbije.

Pitanje koje je tada upućeno kompaniji HBO koja je označena u objavi ukrajinskog Ministarstva glasila je:

"Da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo?" - glasilo je pitanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Magazin

Džet set

Srbija