20.08.2024.

08:27

Foto: EPA

Zabava

Poznato mesto gde će Alen Delon biti sahranjen: Glumca će na večni počinak ispratiti njegovih 35 pasa

Kako je danas preneo portal BFMTV sahrana će se održati u kapeli koju je on sam odredio za tu priliku i uz prisustvo njegovih 35 pasa.

Delon je od 1971. godine vlasnik imanja La Brilri u Dišiju, selu sa 1.373 stanovnika kada se tamo uselio zajedno sa glumicom Mirej Dark.

Dvorac koji je postojao na imanju koje je kupio poznati glumac sagrađen u vreme Francuske imperije pod Napoleonom I, a 1950-ih godina je postao centar za odmor zaposlenih u francuskoj železnici (SNCF).

Informer

 

Dvorac La Brilri je kasnije "izgoreo", ali prema rečima seoskog načelnika Abela Martina "Alen Delon je srušio dvorac kako bi izgradio svoje objekte na imanju".

Prema svedočenju meštana poznati glumac je bio diskretan i u selu se samo znalo da je na imanju izgradio bioskop.

Svoj prvi film Roko i njegova braća Delon je snimio 1957. godine, a tokom plodne karijere pojavio se u više od 100 filmova, od kojih su najpoznatiji Gospodarica igre, Gepard, Melodije iz suterena, Samuraj, Eklipsa i Nepokoreni.

Informer

 

Njegovo glumačko umeće stvorilo je od njega prepoznatljiv i jedinstven filmski lik koji se proslavio u ostvarenjima velikih reditelja poput Klimenta, Melvila i Viskontija.

Dobitnik je brojnih francuskih i međunarodnih filmskih nagrada i priznanja, a 2005. godine odlikovan je najvišim francuskim odlikovanjem Legijom časti.

Alen Delon je 2019. godine je pretrpeo moždani udar, a potom je oboleo i od kancera.

Informer

 

Pre smrti je odlučio da ne želi nacionalne počasti i protivio se bilo kakvim političkim ceremonijama.

Brojne kolege pokušavaju da se dogovore da odaju počast svom preminulom kolegi nekom drugom prilikom, posle sahrane koja će se obaviti u uskom porodičnom krugu, u skladu sa poslednjom željom Alena Delona.