• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2024

16:00

Alen Delon je ovu glumicu najviše voleo! Bila je ljubav njegovog života, imali su vezu punu uspona i padova, a ostavio ju je zbog druge žene (FOTO)

Profimedia

Ljubav

Alen Delon je ovu glumicu najviše voleo! Bila je ljubav njegovog života, imali su vezu punu uspona i padova, a ostavio ju je zbog druge žene (FOTO)

Podeli vest

Legendarni francuski glumac Alen Delon preminuo je u 89. godini. Bio je jedna od najvećih zvezda evropskog filma u istoriji kinematografije, a poznat je i po svom burnom ljubavnom životu.

Francuski glumac Alen Delon je imao buran ljubavni život. Ostala je zapamćena njegova mladalačka ljubav sa nemačkom glumicom Romi Šnajder.

Foto: profimedia

Alen Delon i Romi Šnajder

Strasna i burna veza

Njihova ljubavna priča započela je 1958. godine tokom snimanja filma "Kristin". Romi koja je bila zvezda evropskog filma poznata po ulozi carice Sisi, zaljubila se u Delona, tada mladog i perspektivnog glumca na početku karijere.

U početku joj je delovao arogantno, ali je ljubav ubrzo planula - ona je imala 20 godina, a on 23.

Njih dvoje bili su potpuno različiti po socijalnom poreklu i vaspitanju - ona je vodila luksuzan život, a on je bio mladić koji je imao teško detinjstvo.

Foto: profimedia

Alen Delon i Romi Šnajder

Njihova veza bila je obeležena brojnim usponima i padovima.

Kada se prisećao ovog perioda života, Alen je govorio da je to bila ljubav dece od 20 godina, ali veoma lepa i čista. Priznao je da je Romi bila njegova prva ljubav i da se takva ljubav ne zaboravlja.

 - Znao sam da posle nje ništa više neće biti kao pre - rekao je Delon.

Tokom vremena i Romi i Alen su doživeli veliku glumačku slavu. Slava koju je Alen Delon doživeo tokom veze sa Romi Šnajder bila je ogromna. Stekao je status seks-simbola, a mediji su pisali da je njegovoj devojci to smetalo.

Par se verio 1959. godine, ali do venčanja nije došlo. 

Foto: profimedia

Alen Delon i Rom Šnajder

 

Bolan raskid

Delon je 1963. godine prekinuo odnos s Romi na bolan način – ostavio joj je oproštajno pismo i otišao s drugom ženom.

Ovo je Romi duboko pogodilo i upala je u tešku psihičku krizu. Ipak, sa Alenom je ostala u prijateljskim odnosima.

Sreli su se na snimanju filma "Bazen" 1968. godine, ali, uprkos hemiji koja je i dalje postojala među njima, nisu oživeli svoju ljubav. Ostali su u prijateljskim odnosima sve do Romine smrti 1982. godine.

Foto: profimedia

Alen Delon i Romi Šnajder

Glumica je umrla od posledica srčanog udara u 43. godini.

Kada je Romi preminula, Alen je priznao da je ona bila ljubav njegovog života. Takođe je često izjavljivao da mu je Romi ostavila neizbrisiv trag u životu i da je njena smrt bila jedan od najtežih trenutaka koje je doživeo.

Foto: profimedia

Alen i Natali Delon

Jedini brak slavnog glumca

Ubrzo nakon raskida s Romi, Alen Delon se oženio Natali Delon, 1964. godine. Brak sa Natali nije potrajao – razveli su se 1969. godine nakon pet godina braka, ali su ostali u dobrim odnosima.

Kasnije je Delon bio u dugoj i stabilnoj vezi sa francuskom glumicom Mirej Dark. Njihova ljubavna priča trajala je od 1969. do 1984. godine, ali nikada se nisu venčali. Zajedno su snimili nekoliko filmova.

Krajem 1980-ih, Delon je započeo novu fazu svog života sa holandskom manekenkom Rozali van Bremen, koja je od njega bila mlađa tridesetak godina.

Pored ovih poznatih veza, Alen Delon je često bio povezivan s mnogim drugim ženama iz sveta filma i mode.

.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li je Srbija bezbedna od terorista? Vehabija Ramović imao umešane prste u napad ispred Ambasade Izrela!
Live TV

Da li je Srbija bezbedna od terorista? Vehabija Ramović imao umešane prste u napad ispred Ambasade Izrela!

Sinoć je u Srbiji ubijen vehabija Senad Ramović u sukobu sa specijalnim pripadnicima MUP-a. Ministar Ivica Dačić rekao je da je policija tragala za njim još od napada ispred Izraelske ambasade. Navodno je Ramović pomagao Žujoviću i bio mu na neki način mentor. Od tada policija traga za Ramovićem. Ponovo se priča vraća na temu terorirzma i koliko je Srbija ugrožena. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu strategiju i Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija".

18.08.2024

16:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zvezdo, pazi se ove dvojice! Bivši igrač crveno-belih i Bodea za Informer otkriva ko ima veće šanse za LŠ (FOTO)
Crvena zvezda

Zvezdo, pazi se ove dvojice! Bivši igrač crveno-belih i Bodea za Informer otkriva ko ima veće šanse za LŠ (FOTO)

Crvena zvezda je favorit i kvalitetniji tim u odnosu na Bode Glimt, mada su Norvežani vrlo opasni. Nikako ih ne bi trebalo potceniti i unapred otpisati, poručuje za Informer Milan Jevtović (31), momak koji je u prošlosti nastupao za oba pomenuta kluba! Šampion Srbije prekosutra (21.00, RTS, Arena premijum) gostuje norveškom prvaku u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, a prema rečima sadašnjeg fudbalera mostarskog Veleža, crveno-beli će pred sobom imati jakog, ali ne i nepobedivog rivala.

18.08.2024

15:00

Šta se to dešava u Partizanu? Stanoje u klinču sa Saldanjom, kao nekad sa Sumom, Moreirom, Kleom...
Partizan

Šta se to dešava u Partizanu? Stanoje u klinču sa Saldanjom, kao nekad sa Sumom, Moreirom, Kleom...

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević (50) i najbolji strelac tima iz prošle sezone Mateus Saldanja (25) nalaze se u otvorenom sukobu i to nije prvi put da temperamentni strateg ulazi u klinč sa najboljim igračima crno-belih iz inostranstva! Nekoliko je primera iz prošlosti kada je poznati stručnjak neskriveno zamerao momcima "iz uvoza" na izdanjima i zalaganju, a poslednji primer je brazilski centarfor, koji je, ruku na srce, od starta ove sezone neprepoznatljiv na terenu.

18.08.2024

11:42

Planeta

Džet set

Srbija