30.08.2024.

15:25

Foto: BLITZ FILM

Zabava

Na svetskoj premijeri filma "Bitlđus, Bitlđus" na Venecijanskom filmskom festivalu višeminutne ovacije za glumačku ekipu! Evo kada film stiže u srpske bioskope (FOTO/VIDEO)

"Bitlđus, Bitlđus", najnovije remek-delo Tima Bartona, izazvalo je više od četiri minuta ovacija i ostavilo trag na crvenom tepihu koji će teško izbledeti.

Poput bajkovitih likova u povorci, Džena Ortega i Vinona Rajder, zvezde filma, zajedno sa Ketrin O’Harom, Jastinom Teru, Monikom Beluči i Vilamom Defom, te sa majstorom vizuelne magije Timom Bartonom, prošetali su crvenim tepihom u Veneciji, dok su se oko njih mešale senke prošlosti i snovi budućnosti. Bilo je to savršeno otvaranje za film koji ne poznaje granice između ovog i onog sveta.

Informer

 

Tim Barton, majstor mračnih bajki, dočekan je s oduševljenjem koje se nije smirilo sve do kraja večeri. Njegovo stvaralaštvo, kako je istakao novinarima, nikada nije bilo ništa drugo do veoma lično. "Prvi film nikada nisam doživljavao drugačije", rekao je Barton, "a nakon svih tih godina, ponovno sarađivati s Majklom, Vinonom i Ketrin bilo je izuzetno emotivno i posebno iskustvo".

Informer

 

Uz njega, Majkl Kiton se vratio svojoj kultnoj ulozi Bitlđusa, duha koji prkosi svim pravilima i izaziva smeh, čak i nakon 36 godina. "Reći da je Bitlđus poseban je potcenjivanje", rekao je Kiton kroz osmeh. O mogućnosti trećeg dela, Barton je filozofski rekao: "Trajalo je 35 godina da napravimo drugi deo. Za sledeći bih imao više od 100 godina. Možda bi to bilo moguće zahvaljujući medicinskoj nauci, ali mislim da ne.“ Na to je Kiton, kao pravi Bitlđus, šaljivo dodao: "Bitlđus je mrtav, pa ne stari – to na njega ne bi imalo uticaja".

Informer

 

Ovaj dugo očekivani film od srede, 4. septembra, osvojiće velika platna širom Srbije, u IMAX-u i drugim premium formatima. Publika će konačno moći da zakorači u ovaj jedinstveni svet, gde se stvarnost i fantazija sudaraju u spektaklu punom mračnog humora i nezaboravne vizuelne estetike.

Informer

 

Ulaznice su već u prodaji na internet stranicama i blagajnama, a film distribuira Blitz Film. Kao što je sam Barton rekao: "Za mene je ovo bio vrlo ličan i emotivan projekat."  A za publiku? To je iskustvo koje se ne propušta – prilika da zakoračite u svet gde duhovi oživljavaju, smeh postaje magija, a mašta nema granica.

Informer

 

Ne zaboravite – tri puta recite njegovo ime... ako se usudite.