19.03.2020.

13:13

Foto:

Zaštitnik

TRGOVCI NE STIŽU DA IZLOŽE ROBU: Iako su prodavnice dobro snabdevene, građani prave zalihe

Državni organi rade na obezbeđivanju mreže prodajnih objekata koji će nedeljom od 4.00 do 7.00 ujutru, kada nema nikoga na ulici, biti otvoreni za snabdevanje starijih od 65 godina kojima je zabranjen izlazak, pišu "Novosti". Njima će biti omogućeno da tom prilikom kupe sve što im je potrebno za narednih sedam dana.

Većina opština i gradova već je formirala dežurne ekipe koje su zadužene za pomoć seniorima koji nemaju nikog mlađeg u domaćinstvu ili okruženju. Oni će im pazariti namirnice i lekove koji su im potrebni. Takvu podršku obezbediće i ostale lokalne samouprave.

- Namirnica ima dovoljno - ističu u "Univereksportu". - Ulažemo maksimalne napore da stignemo do svake radnje i da u najkraćem roku popunimo sve police.

U jednom trgovinskom lancu su odredili da se pri jednoj kupovini može pazariti do šest flaša od litar i po "obične" vode, do šest litara ulja, do šest kilograma brašna i kristal šećera i do 12 litara dugotrajnog mleka. U drugom hipermarketu limit je niži i ne može se kupiti više od tri boce vode, pet kilograma brašna.

U strahu su velike oči
 

Povremeno se plasiraju informacije da na rafovima nema nekog proizvoda. I trgovci i nadležni organi poručuju da je moguće da dođe do takve situacije, ali to je samo trenutno, jer je potrebno da se roba dopremi iz magacina. Često u prodavnicama može da se zatekne slika da su zaposleni dopremili paletu sa određenim proizvodom i ostavili da potrošači sami uzimaju, jer ne stižu da poslažu robu na police.

Pratite Zaštitnik potrošača na Fejsbuku OVDE

Pratite Zaštitnik potrošača na Tviteru OVDE

Najnovije informacije na portalu Informer.rs