Foto:
Zaštitnik
PANDEMIJA ZAUSTAVILA RASTUĆI TREND: Proizvođači hrane i ugostitelji traže rešenja za opstanak
U okviru inicijative “Svet hoće domaće” USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu održan je četvrti po redu onlajn panel kako bi se razgovaralo sa proizvođačima hrane, u ovom slučaju onima koji pretežno proizvode za sektor ugostiteljstva (“HoReCa”), o problemima u industriji uzrokovanim pandemijom Covid-19 i potencijalnim rešenjima.
Na panelu pod nazivom “Industrija hrane i ugostiteljstvo: trenutno stanje u HoReCa sektoru” govorilo se o tome kako opstaju proizvođači zavisni od obustavljenog “HoReCa” tržišta, kako se prilagođavaju trenutnoj situaciji, kako posluju vinari u doba krize, kako sanirati gubitke uzrokovane zatvaranjem ugostiteljskih objekata, ali i šta kažu distributeri i ugostiteljski sektor.
USAID-ov Projekat za konkuretnu privredu, prateći trenutnu situaciju kroz seriju onlajn panela nastaviće da podržava lokalnu prehrambenu industriju, ukazujući na ključna pitanja i pomažući proizvođačima da se lakše snađu u trenutnoj situaciji, ističe se u saopštenju.