• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer
Video

Izvor: M. V.

12.10.2025

16:04

Najskuplji srpski delikates ovde je najjeftiniji: Evo koliko je kilogram

M. V.

Srbija

Najskuplji srpski delikates ovde je najjeftiniji: Evo koliko je kilogram

Podeli vest

I s jedne i s druge strane Kolubare već drugi dan gužva. Ko nije stigao juče na Čvarkijadu, došao je danas...

Daleko od centra oseća se prepoznatljiv miris koji otvara apetit i prosto kao putokaz navodi ka štandovima poređanim uz reku. Posetioci iz svih krajeva -  u blizini automobili s oznakama Šapca, Novog Sada, Beograda... 

- Samo Valjevo ima duvan čvarke - dovikuje čovek iz grupe koja je, kažu, organizovano došla iz Rume. 

I Sremci, koji slove za najbolje majstore u pripremi mesnih prerađevina došli su na Čvarkijadu! 

Tradicija traje već 19 godina, a majstori velike kazane, (oranije) "ne gase" od juče kada su pripremali popularne šoder čvarke. 

Danas spremaju što finije duvan čvarke. 

- 'Ajde probaj! Topi se u ustima - nudi šaku tek oceđenih čvaraka mališanu jedan od kuvara. 

Stariji jedva čekaju da probaju, pitaju za cenu...

 

Prodavci kažu moglo bi i bolje da bude - šoder čvarci od 1000 do 1500, duvan čvarci od 1500 do 2000 dinara!

Mnogi kažu da im je skupo, ali s druge strane tezge uveravaju: 

- Jeftinije neće biti! Samo skuplje. Videćete. Proba ne košta. 

I kupuju se paketići po pola kilograma, kilogram. Zato su i došli baš danas u Valjevo. 

U oblaku dima, mešaju se glasovi sa glasnom muzikom - pravi festival. 

Tu, u blizini održava se i četvrti Festival frule dvojnice...Danas ste u Valjevu mogli da pronađete sve i zabavu i hranu, a i piće... 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Imate mišljenje?

Ukoliko želite da ostavite komentar, kliknite na dugme.

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
G i M

pre 1 mesec

Ceo život sam proveo na selu gde smo svake godine klali svinje i sušili meso i sve što ide uz to.Nekada su se prvo jeli čvarci(pošto ako se ne pojedu prvi,bace se)zatim krvavice(džigernjače pa tek onda kobasice.Izgleda da su kobasice postale sirotinjska hrana a ne čvarci.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set