• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

24.07.2021

13:48

U TOPOLI MISLE NA BUDUĆNOST! Podeljeno 30 dečjih auto sedišta, ali to nije bila sva pomoć roditeljima/FOTO/

TopPres

Srbija

U TOPOLI MISLE NA BUDUĆNOST! Podeljeno 30 dečjih auto sedišta, ali to nije bila sva pomoć roditeljima/FOTO/

Podeli vest

U sali Vizitorskog centra u Topoli održano je predavanje o pravilnoj upotrebi dečjih auto sedišta kao i raspodela istih, roditeljima koji su podneli zahteve u predviđenom roku

O bezbednosti i pravilnoj upotrebi auto sedišta za decu govorila je Marina Spasić, saobraćajni inženjer, dok je potpisivanje zahteva sa roditeljima i dodelu obavila Snežana Jeremić član Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Topola. Predavanju i podeli sedišta prisustvovali su predsednik opštine Topola Igor Petrović i zamenica predsednika Jasna Vuković.

Foto: TopPres

 

 

 

„Opština Topola je preko  Saveta za bezbednost saobraćaja, dodelila 30 auto sedišta po podnetim zahtevima roditelja.  Zahtevi se podnose u opštini u prvih šest meseci života bebe, komisija vrši razmatranje  zahteva ali osnovni uslov je da su bebe sa teritorije opštine Topola. Uz svaku akciju podele sedišta mi vršimo i obuku kako se sedišta pravilno koriste i ove godine smo planirali tri ovakve obuke“, kazala je  Snežana Jeremić, član Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Topola.

Foto: TopPres

 

Opština Topola već pet godina sprovodi akciju besplatne podele auto sedišta, ali to nije jedina mera pomoći roditeljima.

Foto: TopPres

 

Ovo je veoma važna i značajna podrška roditeljima, svi su se odazvali  i to je akcija koja traje već nekoliko godina unazad. Opština Topola ove godine samo u prvih sedam meseci je opredelila značajna sredstva za prvo rođeno dete u  godini i za svu decu rođenu u ovoj godini po 40.000 dinara bez obzira koje je po redu u porodici. Obnovili smo dosta škola, predškolskih ustanova na selu, oslobodili smo decu plaćanja lokalnog prevoza. Imamo niz mera da pomognemo najmlađima i roditeljima da roditeljstvo što lakše prebrode u finansijskom smislu“, rekao je za TopPres prvi čovek opštine Topola Igor Petrović.

Foto: TopPres

 

Prema rečima roditelja auto sedišta im dosta  znače i nadaju se da će lokalna samouprava nastaviti da ih podržava i dalje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set