• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

27.08.2022

20:12

LEPINJA SA SVE, NIKAD VEĆA I UKUSNIJA! Tokom manifestacije "Žestival", poznati užički specijalitet NADMAŠIO SVE REKORDE (FOTO)

Z.G.

Srbija

LEPINJA SA SVE, NIKAD VEĆA I UKUSNIJA! Tokom manifestacije "Žestival", poznati užički specijalitet NADMAŠIO SVE REKORDE (FOTO)

Podeli vest

U okviru šestog dana Međunarodnog festivala prirode i očuvanja kulturnog nasleđa “Žestival” u Užicu, pekara “Kod Šuljage” ove godine je nadmašila sve svoje prethodne rekorde u pravljenju čuvenog užičkog specijaliteta “lepinja sa sve”.

Dragan Lazić, vlasnik pekare, zajedno sa svojim radnicima doneli su na gradski trg, gde se održava sajam proizvođača rakije, ručnih radova i drugih autentničnih proizvoda ovog kraja, dve ogromne lepinje i više desetina malih za posetioce sajma.

Foto: Z.G.

 

Da je bilo predstavnika Ginisove knjige rekorda i da ima ova kategorija, svakako bi se ove lepinje našle na prvom mestu.

Foto: Z.G.

 

- Ove godina je lepinja za pet centimetara veća od one sa prošlog Žestivala”. Iskreno, nismo brojali ni jaja, ni koliko kajmaka smo stavili i litara pretopa, već smo ukus podešavali, onako kako uvek izgledaju naše lepinje – rekao je Dragan Lazić.

Foto: Z.G.

 

Da podsetimo da su prethodne dve lepinje sa kojom Lazić sada poredi ove današnje, bila teške po 15 kilograma, a prečnik im je bio 1,1 metar. U obe lepinje je bilo umućeno po 50 jaja, a zatim su ih punili kajmakom dok nisu doterali ukus i kvalitet.

Foto: Z.G.

 

Na kraju su ih zalili litrima pretopa. Prisutni su sa zadovoljstvom uzimali komade lepinje i “sladili” se na gradskom trgu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set