• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I.M.

16.07.2023

14:11

U bolnici u Čačku naložena hitna kontrola! Žena preminula od ujeda stršljena, lekari na proveri

printscreen

Srbija

U bolnici u Čačku naložena hitna kontrola! Žena preminula od ujeda stršljena, lekari na proveri

Podeli vest

Nakon smrti 54-godišnje žene koju je pre dva da preminula od uboda stršljena, naloženo je ispitivanje medicinskih procedura koje su primenjene tokom njenog lečenja i zbrinjavanja.

Žena iz sela u okolini Čačka, preminula je u petak, ekipa Hitne pomoći je u Urgentnu službu dovezla bez znakova života.

- Formirana je komisija za unutrašnji nadzor koja će utvrditi postupke svih zaposlenih zdravstvenih radnika u lancu medicinskog zbrinjavanja pacijentkinje, počev od zaposlenih u ambulanti u Mrčajevcima, pa do zaposlenih u Hitnoj pomoći u Čačku. Danas sam dobio prve izveštaje, ali ću u narednih dan dva imati kompletan uvid šta se konkretno u ovom slučaju dogodilo, tek nakon toga ćemo moći da pričamo o bilo čemu konkretnom - izjavio je dr Aco Pajović, direktor Doma zdravlja u Čačku.

On je dodao da niko neće biti pošteđen odgovornosti, ako se ona dokaže.

Podsetimo, dan ranije se o ovom slučaju oglasila i Opšta bolnica.

- Pacijentkinja koja je dovezena u pratnji Službe hitne pomoći zbog ujeda stršljena na prijemu u Urgentnu službu bila je bez svesti pulsa i disanja. Kako navode iz Hitne i na njihovom prijemu pacijentkinja  bila bez svesti pulsa i disanja. U toku transporta preduzete mere oživljavanja . Na Urgentnim je nastsvljena kardiopulmonalna cerebralna reanimacija ali je nažalost posle svih preduzetih mera pacijentkinja preminula - izjavila je dr Marija Stranjanac iz Opšte bolnice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set