• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

25.10.2023

17:11

Zrenjanin domaćin prvog prvenstva u obaranju ruke! Uz veterane u jednoj kategoriji nadmetaće se i amateri, početnici!

G.Z.

Srbija

Zrenjanin domaćin prvog prvenstva u obaranju ruke! Uz veterane u jednoj kategoriji nadmetaće se i amateri, početnici!

Podeli vest

Nenad Smiljković, predsednik Srpskog sportskog saveza za obaranje ruke, najavio je jedno od dva najznačajnija takmičenja u ovom sportu u Srbiji, uz državno prvenstvo, koje će se prvi put održati u Zrenjaninu.

- Svake godine takmičenje organizujemo u drugom gradu, u subotu 28.oktobra u sali Kulturnog centra od 13 časova, domaćin nam je  sportski Zrenjanin - naglasio je Nenad Smiljković, ističući da je cilj saveza da promoviše ovaj sport i u gradovima u kojima ne postoji klub sportskog obaranja ruke, kao što je Zrenjanin. 

Takmičenje će se održati na posebnim stolovima, na bini sale Kulturnog centra u Zrenjaninu, a takmičari će se nadmetati u obaranju obe ruke, u muškoj i ženskoj konkurenciji, konkurenciji juniora, seniora i veterana, dok će u finalnim mečeva, uz direktan televizijski prenos, učestvovati po 12 takmičarki i takmičara.

- U jednoj kategoriji nadmetaće se i amateri, početnici, pa je to prilika za sve zainteresovane da se prijave i oprobaju se, a u takmičenju mogu učestvovati i osobe sa invaliditetom, takođe u posebnoj kategoriji  - naglasio je Smiljković, uz napomenu da će u Zrenjaninu učestvovati preko 200 takmičara iz 20 klubova širom Srbije. 

- Skoro svakog meseca organizujemo neki turnir u obaranju ruke, ali su državno prvenstvo i Kup Srbije najznačajniji u našem savezu, osnovanom 2010. godine, od kada ovaj sport postoji u Srbiji, a na svetskim i evropskim prvenstvima, koja postoje preko četiri decenije, učestvujemo od 2015. godine - dodao je na kraju predsednik Srpskog sportskog saveza za obaranje ruke.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Sjajna vest za Zrenjanince, cena grejanja ostaje ista!
među najnižim u Vojvodini

Sjajna vest za Zrenjanince, cena grejanja ostaje ista!

Sjajna vest za građane Zrenjanina, koju je nakon sastanka sa direktorom Javnog preduzeća Gradska toplana, Žarkom Đurišićem, saopštio gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, da se cena grejanja za domaćinstva neće menjati, bez obzira na činjenicu da je tarifa za toplotnu energiju u Zrenjaninu među najnižim u Vojvodini.

19.10.2023

14:46

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set