• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

12.09.2024

18:32

Kontrolori imaju novu foru! Evo na koji način sada proveravaju da li ste kupili kartu

Tanjug/vladimir šporčić

Srbija

Kontrolori imaju novu foru! Evo na koji način sada proveravaju da li ste kupili kartu

Podeli vest

Ovih dana kontrolori javnog prevoza i komunalni policajci pregledaju karte u civilnim odelima, ali to nije jedina novina koja je uvedena.

Kontrolori sada proveravaju i broj karte.

Tako je kontrolor u BG vozu putnicima tražio da mu pročitaju broj karte, umesto da gleda u ekran njihovog telefona i vreme važenja karte.

U svom telefonu kontrolor je strpljivo ukucavao broj i tako u sistemu proveravao validnost karte.

Na taj način smanjuje se mogućnost zloupotrebe, ali se kontrola vrši znatno sporije. Možda bi očitavanje QR koda, koji postoji u aplikaciji Beograd plua, bila lakša varijanta, ali bi u tom slučaju kod plaćanja SMS-om morao da se uvede MMS.

"Hvala, karta je ispravna i srećan put", rekao je kontrolor putnicama i nastavio dalje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set