• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.09.2024

10:01

Nove rekonstrukcije glavnog grada! Ovih pet ulica će uskoro dobiti novi izgled

Grad Beograd

Srbija

Nove rekonstrukcije glavnog grada! Ovih pet ulica će uskoro dobiti novi izgled

Podeli vest

Nakon rekonstrukcije i otvaranja za saobraćaj Glavne ulice u Zemunu, Grad Beograd nastavlja obnovu Starog jezgra Zemuna.

Uređenje Starog jezgra Zemuna podrazumeva rekonstrukciju pet ulica. U Beogradskoj, Davidovićevoj i Ulici dr Petra Markovića su radovi trenutno u toku, a u planu je i rekonstrukcija Kosovske i Preradovićeve ulice. 

 

Radovima je predviđena kompletna obnova kolovoza kao i trotoara, ivičnjaka, vodovodne i kišne kanalizacija. U planu je i zaštita toplovodnih, elektroenergetskih i telekomunikacionih instalacija.

 

Staro jezgro Zemuna formiralo se u 18. i 19. veku i spomenik je kulture od velikog značaja.

 

Pored toga, biće zamenjena i saobraćajna signalizacija i ceo prostor će biti dodatno ozelenjen na ovom istorijski i kulturno važnom delu grada.

Foto: Grad Beograd

 

 

Ulice će biti popločane granitnim kamenim kockama, dok će na trotoarima biti postavljene granitne kamene ploče.

Centralni deo Zemuna okosnica je društvenog i kulturnog života, a uređivanje ovih ulica doprineće razvoju lokalnog turizma.

Foto: Grad Beograd

 

Istorijsko jezgro Zemuna jedan je od simbola opštine Zemun, a po završetku radova dobiće novi izgled na koji je čekao godinama. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom
Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Radoslav Milojičić i članovi Grupe Staša Stojanović i mr Milovan Drecun, razgovarali su, preko zoom platforme sa članovima Poslaničke grupe Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Republikom Srbijom, predvođenom potpredsednikom Grupe Dimitrijem Natalukhom.

28.10.2024

20:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set