• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2021

16:40

KAD JE TEŠKO - KINEZI! Ziđin donirao Srbiji medicinsku opremu vrednu 1.000.000 DOLARA!

Vesti

KAD JE TEŠKO - KINEZI! Ziđin donirao Srbiji medicinsku opremu vrednu 1.000.000 DOLARA!

Podeli vest

Ministar finansija i koordinator Vlade Srbije mehanizma za saradnju "17 + 1" Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, Siniša Mali, uputio je pismo zahvalnosti kompaniji Zijin Mining Group zbog snažne podrške Srbiji u borbi protiv pandemije - donacije čija je ukupna vrednost dostigla skoro milion dolara, saopštio je Ziđin

Kako je navedeno, pismo je upućeno kompanijama Serbia Zijin Copper Doo i Serbia Zijin Mining Doo.

Dve kompanije u sastavu Zijin Mining Group donirale su Srbiji maske, zaštitnu odeću, zaštitne naočare, rukavice i druge potrepštine za prevenciju epidemije, kao i laboratoriju za testiranje virusa pod nazivom "Vatreno oko".

- Vaša velikodušna donacija nije samo doprinela našoj kampanji u zaštiti javnog zdravlja ljudi iz Srbije, već je u velikoj meri doprinela jačanju gvozdenog prijateljstva između naše dve zemlje i njihovih naroda - navedeno je u pismu zahvalnosti koje je potpisao ministar finansija Mali.

Ziđin je pomogao srpskom narodu u borbi protiv pandemije, što predstavlja oličenje divnog prijateljstva između dva naroda, koja dele dobro i zlo i pomažu jedni drugima, navedeno je u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set