• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.11.2021

12:00

Srbija je na putu da dostigne cilj da prosečna plata do 2025. godine bude 900 evra, a prosečna penzija između 430 i 440 evra!

Tanjug

Vesti

Srbija je na putu da dostigne cilj da prosečna plata do 2025. godine bude 900 evra, a prosečna penzija između 430 i 440 evra!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će BDP ove godine prvi put preći 52 milijarde evra, ocenjujući da je reč o istorijskom uspehu


Brnabić se na sednici Skupštine Srbije na kojoj sa članovima Vlade Srbije obrazlaže Predlog budžeta za 2022. godinu osvrnula i na rezultate u prethodne dve godine, rekavši da je priliv stranih investicija u prvih 10 mesci ove godine iznosio tri milijarde i 140 miliona evra, što je 63 odsto više nego lane.

Ona je dodala da je Srbija uspela da obezbedi više od osam milijardi evra u okviru tri ekonomska paketa pomoći građanima i privredi tokom pandemije.

- Verovali ili ne, jedna malena, do juče ekonomski slaba Srbija je kao rezultat mera fiskalne konsolidacije od 2014. godine uspela da bude stabilna i da u najtežim vremenima izdvoji osam milijardi evra za privredu i građane - rekla je premijerka.


Ona je istakla da se budžet za 2022. godinu naslanja na sve što je Srbija do sada radila i da se nastavlja rast i razvoj.

 

Foto: Tanjug

Podsetila je da je privredni pad u 2020. godini bio 0,9 odsto što je bio jedan od najboljih reuzltat u Evropi, da je ove godine zabeležen oporavak i da će rast ići iznad sedam odsto, a da se sledeće godine očekuje rast od 4,5 odsto.

- Mi ćemo u najtežim godinama od Drugog svetskog rata imati kumulativni rast koji je svakako najveći u Evropi, i biće preko 10 odsto - rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije je podsetila da Srbija, ne samo da je zadržala postojeća radna mesta tokom pandemije, već je, kaže, tokom prethodnih godinu dana otvorila još 60.000 radnih mesta.

Prema njenim rečima, Srbija je na putu da dostigne cilj da prosečna plata do 2025. godine bude 900 evra, a prosečna penzija između 430 i 440 evra.

"Verujemo da ćemo do kraja ove godine po prosečnim zaradama prestići jednu državu članicu Evropske unije. To će značiti da se kao zemlja takmičimo u jednoj drugoj kategoriji, sa mnogo bogatijim društvima", primetila je Brnabić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom
Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Radoslav Milojičić i članovi Grupe Staša Stojanović i mr Milovan Drecun, razgovarali su, preko zoom platforme sa članovima Poslaničke grupe Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Republikom Srbijom, predvođenom potpredsednikom Grupe Dimitrijem Natalukhom.

28.10.2024

20:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set