• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.02.2022

13:18

SVE O SUBVENCIJI ZA KUPOVINU STANA ILI KUĆE PITAJTE MINISTRA MALOG! Na Instagramu odgovara na sva pitanja građana (FOTO)

printscreen

Vesti

SVE O SUBVENCIJI ZA KUPOVINU STANA ILI KUĆE PITAJTE MINISTRA MALOG! Na Instagramu odgovara na sva pitanja građana (FOTO)

Podeli vest

Interesovanje za subvencije za kupovinu stana ili kuće veliko

Ministar finansija Siniša Mali objavio je na svom Instagram profilu da je interesovanje za subvencije za kupovinu stana ili kuće veliko.

- Počinjemo da odgovaramo na vaša pitanja o subvencijama za kupovinu stana ili kuće. Stiglo je više od 200 pitanja tako da ćemo odgovore postavljati tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, zbog ograničenja broja storija. Drago mi je što postoji ovako veliko interesovanje za ovu meru! To znači da smo uradili pravu stvar -naveo je Mali.

U odgovorima ministar Mali dao je detaljna objašnjenja u vezi subvencija, a građane su najviše zanimali uslovi.

Najčešća pitanja tiču se rođenja detata, a kako ministar Mali objašnjava odluka se ne odnosi samo na prvorođeno dete, već na svako novorođeno.

Takođe, jedan od uslova je da su roditelji dobili dete posle 01. januara 2022. godine, kao i da se zahtev za subvenciju podnese u roku od godinu dana od dana rođenja deteta.

Do subvencije od 20.000 evra za kupovinu stana moguće je samo ukoliko majke zajedno sa partnerom prihoduju manje od dve prosečne neto plate, a godine života nisu uslov. 

Državna podrška je bespovratna, a davaće se za ostvarivanje prava na izgradnju, učešće u kupovini, odnosno kupovinu porodično-stambene zgrade - kuće ili stana, navodi se u Odluci Vlade Srbije objavljenoj u Službenom glasniku.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set