• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O.G.

13.06.2023

12:33

SRBIJO, SONJI JE POTREBNA NAŠA POMOĆ! Rođena je kao potpuno zdrava beba, a onda su roditelji saznali STRAŠNU VEST - LEKARI JOŠ UVEK NE ZNAJU TAČNU DIJAGNOZU (FOTO)

Privatna arhiva

Vesti

SRBIJO, SONJI JE POTREBNA NAŠA POMOĆ! Rođena je kao potpuno zdrava beba, a onda su roditelji saznali STRAŠNU VEST - LEKARI JOŠ UVEK NE ZNAJU TAČNU DIJAGNOZU (FOTO)

Podeli vest

Sonja Milošević ima devet godina, a poslednje četiri godine lavovski se bori, iako lekari širom sveta ne mogu da uspostave tačnu dijagnozu. Jedini spas joj je još jedna operacija u Turskoj.

Sonja Milošević rođena je 7. avgusta 2014. godine u Beogradu. Razvijala se kao potpunozdrava beba i zdrava devojčica. Sve se činilo u redu do septembra 2019. godine kada je Sonji uspostavljena dijagnoza "Sy Guillain Barre" koja je zapravo ozbiljna i komplikovana bolest, tačnije oblik polineuropatije koja stvara naglo pogoršanje mišićne slabosti koja često dovodi do paralize.

Sonja se bori sa respiratornom insuficijencijom, pneumonijom, atelektazom pluća, hipertenzijom, tahikardijom i kalkulozom bubrega. Upućena je na lečenje i rehabilitaciju u bolnicu dr Miroslav Zotović, kao nepokretan pacijent.  Kao posledica osnovne bolesti i atelektoze, javlja se neuromišićna skolioza kičme do 70 stepeni.

Foto: printskrin/Budi human

Za vreme svoje lavovske borbe, Sonja je bila u mnogim bolnicama, kao i zemljama. Specijalisti neurologije iz Turske konsultovali su se sa lekarima mnogih specijalizacija širom sveta, ali nažalost svi su imali isti zaključak koji je glasio: "Nikada do sada nismo videli ovakav slučaj!"

Sonjin oporavak je stao, jer bez operacije kičme, ona nema mogućnost poboljšanja. Operacija koja joj je hitno potrebna radi se u Turskoj. Sredstva  su joj potrebna za operacije u inostranstvu, rehabilitacije, specijalističke preglede, postoperativne terapije, skrining za retke bolesti, laboratorijske analize, ortopedska pomagala, banjsko lečenje, medicinski potrošni materijal, medicinske aparate, za lekove, suplemente, vitamine kao i za putne troškove i smeštaj, u zemlji i u inostranstvu.

Zahvaljujući humanim ljudima Sonja je već jednom uspešno operisana u Turskoj, ali se njena borba nastavlja. Čeka je rehabilitacija i još jedna operacija kičmenog stuba. Obzirom na njenu osnovnu bolest i stepen invaliditeta, lekari iz Turske su preporučili intenzivnu neurorehabilitaciju u inostranstvu.

Međutim, porodica Milošević i dalje ne gubi nadu!  Roditelji se obraćaju svim humanim ljudima da pomognu Sonji u njenoj borbi sa ovom teškom bolešću.

Da Sonja ode na operaciju! Budimo humani!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom
Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Radoslav Milojičić i članovi Grupe Staša Stojanović i mr Milovan Drecun, razgovarali su, preko zoom platforme sa članovima Poslaničke grupe Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Republikom Srbijom, predvođenom potpredsednikom Grupe Dimitrijem Natalukhom.

28.10.2024

20:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set