• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.11.2023

13:36

Oglasio se Siniša Mali povodom hapšenja zbog nagradne igre

Shutterstock, Uzmi racun.rs

Vesti

Oglasio se Siniša Mali povodom hapšenja zbog nagradne igre

Podeli vest

Na novinarsku molbu da prokomentraiše jučerašnje hapšenje vezano za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", ministar Siniša Mali je istakao da uvek ima pojedinaca koji umesto da na pravi način učestvuju u nagradnoj igri hoće da naprave prečicu i tako učine krivično delo.

- Kao što ste videli i Poreska uprava i svi nadležni organi su to identifikovali i ta će osoba biti na odgovarajući način i kažnjena. Građani Srbije moraju da razumeju novi sistem e-fiskalizacije i e-faktura, jer je kada je reč o softveru i IT-iju sistem dignut na visok nivo - rekao je on.

Dodao je da u sistemu e-fiskalizacije trenutno ima više od 225.000 prodajnih mesta, gde se u realnom vremenu vidi koji je fiskalni račun prošao kroz koju kasu u celoj Srbiji, te da je kroz sistem prošlo više od 107 miliona e-faktura.

- Ti sistemi su i zaštićeni i sposobni da vide i prepoznaju bilo kakve zloupotrebe, tako da građani Srbije sa jedne strane treba da budu potpuno bezbrižni kada je reč o sigurnosti ovih sistema, što je pokazao i ovaj primer, a sa druge strane neka to bude upozorenje svima koji pokušavaju da zloupotrebe jednu prelepu nagradnu igru - rekao je Mali.

Naveo je da je u pomenutom slučaju zapravo identifikovan račun koji je lažan te da će svaka zloupotreba biti identifikovana i kažnjena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Specijalci u punoj ratnoj opremi i bum! Ovako je uhapšen haker koji je pokušao da prevari organizatore igre "Uzmi račun i pobedi" (VIDEO)
Istraga u toku

Specijalci u punoj ratnoj opremi i bum! Ovako je uhapšen haker koji je pokušao da prevari organizatore igre "Uzmi račun i pobedi" (VIDEO)

D. M. (28) iz Beograda uhapšen je zbog računarske prevare u pokušaju jer je, u cilju povećanja šanse da bude izvučen kao dobitnik stana u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", napravio skriptu koja je automatski vršila izmene PFR brojeva fiskalnih računa i vremena njihovog izdavanja, a zatim i automatsko slanje tih računa ka aplikaciji navedene nagradne igre.

09.11.2023

15:11

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set